SM-sprintistä 3 kultaa, 2 hopeaa, 3 pronssia, 11 plakettia ja 98 SM-pistettä

SM-sprintti suunnistettiin Salossa entisen maajoukkuemiehen Tuomo ’Mäksä’ Mäkelän toimiessa ratamestarina. Poikkeuksellista oli se, että nyt aamun karsinta oli vain H/D18, 20 ja 21-sarjoilla. Kaikilla muilla oli iltapäivällä suorat finaalit – ja poikkeuksellisesti ilman karanteenia.

Myös tämä koronaformaatti sopi TP:lle hienosti, koska saaliina oli 3 kultaa, 2 hopeaa, 3 pronssia, 11 plakettia ja 98 SM-pistettä.

Aleksi ja Otto ottivat kaksoisvoiton miesten pääsarjassa

Miesten pääsarjassa nähtiin upeasti jopa Punakoneen kaksoisvoitto, kun kesällä ratajuoksuun satsannut Aleksi Niemi otti – ehkä jopa odotetusti – voiton. Otto Simosas säesti hienosti ja otti hopeaa. Aleksin voittomarginaali oli 10 sek ennen Ottoa ja 13 sek ennen maajoukkueen päävalmentaja Portinia.

’Juoksu kulki kyllä hyvin, mutta suunnistus oli kovin tökkivää’, kertoi Aleksi. ’Mutta hienoa oli kerrankin päästä keskittymään SM-sprinttiin, kun nyt ei ollut kansainvälisiä arvokisoja’, sanoi Aleksi ottaen kullan viime sunnuntain SM-pitkän matkan pronssin jatkoksi.

Aleksi Niemi, 1.

Merille ja Annikalle kultaa

D14-sarjassa Meri Väistökoski otti SM-kullan vakuuttavalla 27 sek marginaalilla. Yli puolivälin olleella väliaikarastilla Merin johto oli vain 1 sek ja muutenkin oli tosi tiukkaa. Loppuradalla tuli kuitenkin selvä ero toiseksi tulleeseen Lapuan Sini Hietalaan. ’En oikein vielä ymmärrä, että voitin’, kertoi Meri vielä palkintojen jaon jälkeen. ’Juoksu kulki kyllä hyvin ja pidin rataa helppona, joskin tarkkana piti olla’, kertoi kovana sprintterinä tunnettu Meri.

D55-sarjassa Annika Viilo otti jälleen kullan. Yksi 30 sek virhekin reitille osui, mutta Annikan perusvauhti on niin kova, että voitto irtosi selvällä 37 sek voittomarginaalilla. Annikan ylivoimaisen lennokasta askellusta olikin hienoa seurata loppusuoralla.

Meri Väistökoski, 1.

Aapolle, Mikolle, Eemilille ja Hilkalle mitskut

Aapo Liponkoski otti H16-sarjan hopeaa Sammon urheilulukion luokkakaveri Valkeakosken Rauli Ahon vanavedessä. Pyrinnön junnupoikien vahvaa panosta täydensi hienosti Eemil Koskinen H14-sarjan pronssillaan. Mikko Eerolan oli tällä kertaa tyytyminen pronssiin H20-sarjassa. Hilkka Lankia otti viime vuoden malliin D70-sarjan SM-pronssin.

Aapo Liponkoski, 2.

Lähes tusina plaketteja

Plaketeille ylsivät Isabella Lillqvist (D15/4.), Kaarina Nurminen (D18/5.), Sakari Koivuniemi (H20/5.), Eino Liponkoski (H14/8.), Silja Yli-Hietanen (D17/9.), Lotta Eerola (D20/9.), Akseli Konttila (H18/9.), sekä 10. sijan vallanneet Ronja Gröhn (D15), Emilia Schmidt (D16), Pihla Häkkinen (D17) ja Riku Gröhn (H17).

SM-pisteitä taas eniten

SM-pisteitä TP keräsi 88+10 = 98 pinnaa. Se oli taas kerran eniten kaikista seuroista. Viime vuonna tuli 78+5=83.
Tampereen Pyrintö
98
MS Parma
85
Espoon Suunta
80
Lynx
79
Jämsän Retki-Veikot
62
Helsingin Suunnistajat
49
Koovee
38

Otto Simosas, 2.
Annika Viilo, 1.
Eemil Koskinen, 3.
Mikko Eerola, 3.
Hilkka Lankia, 3.
Isabella Lillqvist, 4.
Kaarina Nurminen, 5.
Sakari Koivuniemi, 5.
Eino Liponkoski, 8.
Akseli Konttila, 9.
Ronja Gröhn, 10.
Emilia Schmidt, 10.
Riku Gröhn, 10.