Edustusryhmäläisten talven kuulumisia | osa 2

Kevään kilpailukausi on entistä lähempänä. Jatkamme edustusryhmäläistemme talvikuulumisten parissa ja nyt vuorossa on kuusi urheilijaa, jotka kertovat valmistautumisestaan suunnistuskauteen 2021.

Venla Harjun onnistui hyvin, sillä Venla on pysynyt ehjänä ja terveenä. Jenni Puputilta saadut uudet voimaharjoitukset purivat. ”Niistä ja muustakin tuesta haluaisin kiittää Tampereen Urheiluakatemiaa ja Olympiakomitean tukea. Hiihdettyä tuli myös kiitettävästi, eikä etelänleiri-ikävä iskenyt kuin muutaman kerran. Kivaa kuitenkin nyt päästä vihdoin taas maastoon suunnistamaan!” Venla kiteyttää.

Samoilla linjoilla jatkaa myös Anni-Maija Fincke: ”Minun talviharjoitteluni sujui kohtalaisen hyvin. Alkuvuodesta harjoittelin monipuolisesti ja kunto nousi. Ohjelmaan kuului juoksua, voimaa, hiihtoa ja kuntonyrkkeilyä.” Tällä hetkellä Anni-Maija kuitenkin harmittelee, että harjoittelusta on tullut turhan yksipuolista koronarajoitustenkin vuoksi ja askel on hidastunut. ”Ennen kevään ja kesän kisoja olisi syytä kääntää kurssi oikeaan suuntaan!” toteaa Anni-Maija.

Punakoneen Aleksi Niemen talvi pyörähti nopeasti käyntiin perusharjoittelulla. Kohokohtana oli kahden viikon hiihtoleiri Rovaniemellä ja Ylläksellä. ”Tampereella oon treenannut paljon juoksijoiden kanssa ja yrittänyt saada fysiikkaa kuntoon sitä kautta. Nyt kisakauden alkaessa fiilis on luottavainen omaan kuntoon ja tekemiseen, joten kisat saa puolestani alkaa!”

Vasemmalta oikealle: Ossi Kekki, Samu Mikkonen, Jarkko Järvenpää, Aleksi, Arttu Vattulainen, Jaakko Piesanen ja Mikko Knuuttila

Mikko Eerola on kärsinyt loukkaantumisista ja kuvaa tunnelmiaan alkukeväästä seuraavanlaisesti: ”Mulla on ollut tosi vaikee harjoituskausi loukkaantumisten takia. Jotakin osa-alueita oon kuitenkin pystynyt kehittään esimerkiksi voimaominaisuuksia. Toivottavasti nyt kevään mittaan kunto lähtee paranemaan ja pysyn terveenä.” Toimituksen lisäys: kunto lähtee varmasti paranemaan, pysy vain positiivisella mielellä Mikko!

Anssi Huostila toteaa omaan vaatimattomaan tapaansa: ”Ihan jees on mennyt. Pientä jalkavaivaa oli sydäntalvella, mutta melko ehjä harjoituskausi on ollut.” Lempinimeä Köpi totteleva Anssi toteaa myös, että hiihtoa on tehty melko runsaasti, sillä siihen tämä talvi on tarjonnut mainiot puitteet.

Olli Mustajoki on alkukauden selkävaivojen jälkeen päässyt harjoittelemaan terveenä koko talven. ”Harjoittelu on sujunut hyvin ja Pyynikin testijuoksussa tuli tehtyä ennätys. Nyt maastojen sulaessa odotan innolla suunnistamaan pääsyä.” kiteyttää Olli tämänhetkiset tunnelmat.

Seuraa edustusryhmiemme toimintaa Punahilkkojen ja Punakoneen somekanavissa:

Punahilkat instagramissa

Punakone instagramissa

Punahilkat twitterissä

Punakone twitterissä