Edustusryhmäläisten talven kuulumisia | osa 3

Edustusryhmäläisten kuulumisilla jatketaan ja tällä kertaa kuulemme kolmen Punahilkan ja kolmen Punakonelaisen kuulumisia.

 

Sveitsin maajoukkuetähden Simona Aebersoldin talvi on sujunut seuraavanlaisesti: ”With training camps in Czech Republic, Spain and France my winter training was full of orienteering in nice terrains. I could also work well at my physical shape, especially, as I had a good training environment in Magglingen (popular training center in Switzerland). There I was doing the sports military from October to March. Some calf problems forced me to do some high-quality spinning trainings in February, which, in my opinion, got me faster in uphills. The “season kick-off” for me was at MOC in Italy, where I got to run some good sprint competitions in warm spring sun. Now, I’m looking forward to running the first important competitions at the selection races next week in Ticino.”

 

Anni Haanpää on tyytyväinen talven harjoitteluun ja kuvaakin talven sujuneen varsin erinomaisesti: ”Olen pysynyt terveenä koko talven ja pystynyt toteuttamaan harjoitukset täysin suunnitelman mukaan. Tiistain tupla-VK oli tämän talven uusi kokeilu ja se on tuntunut toimivalta. Muutama täsmäisku tuli tehtyä Rauman sulille kallioille ennen pääsiäisen viettoa Kemiössä ja kisakausikin polkaistiin jo samalla käyntiin Bilnäsissä. Nyt alkaa lumet käydä vähiin muuallakin ja hinku päästä metsään on kova! Innolla kohti kevään ja kesän kisoja!😍

 

Tampereelle talven aikana muuttaneen Roosa Pelkosen harjoittelu on sujunut myös sairasteluja tai ilman isompia vammoja. ”Talven jokavuotiset etelän leirit jäivätkin tänä talvena väliin, sillä ei kuitenkaan ole ollut vaikutusta harjoitteluun. Sen sijaan hiihtämään on päässyt lähes koko talven etelä-Suomea myöten, mikä on monipuolistanut talviharjoittelua.”

 

Otto Simosaksen mennyt harjoituskausi sujui pääosin hyvin. Kun tänä vuonna ei ollut asiaa ulkomaille leireilemään, Otto vietti pääosan harjoituskaudesta kotiseudulla ja viikon hiihtoleiri Ylläksellä toimi sydäntalven kohokohtana. ”Hiihtokelit olivat pääkaupunkiseudulla myös erinomaiset ja tuli tehtyä hyvin perusharjoittelua hiihdon merkeissä. Kovat harjoitukset tuli tehtyä kuitenkin suunnitellusti juosten, pääosin halli- tai sprinttivetojen merkeissä. Vaikka olosuhteet esimerkiksi suunnistusharjoitteluun eivät ollut parhaita mahdollisia, sprinttivedot toimivat erinomaisina taitoärsykkeinä ja kovassa vauhdissa suunnistusajattelun kehittäminen sai runsaasti harjoittelua. Maaliskuun ajan kärsin valitettavasti pienistä jalkavaivoista, mutta hyvällä huollolla ja korvaavilla hiihtolenkeillä sain jalat pidettyä toimintakuntoisena ja ennaltaehkäistyä pahemmat vaivat.” Otto kuvaa talven kulkua.

kuva: Petteri Kähäri

”Nyt pääsee jo mukavasti metsään juoksemaan ja kaikkialla alkaa olemaan lumetonta. Eiku nauttimaan kevätmetsästä ja nähdään rasteilla!” toivottaa Otto kaikille pyrintöläisille.

 

Fabian Aebersoldin harjoituskausi alkoi olkapääleikkauksella, mutta sen jälkeen nuori mies on päässyt hyvin harjoittelun makuun: ”My wintertraining begun with my shoulder surgery, so the last 2 weeks of 2020 and the first 4-6 weeks in 2021 I couldn‘t train properly. Also because I started a bit to intensive and my right leg wasn‘t happy about that😅. Then from mid February it was pretty good even though I couldn‘t run the load I could last year. I think I‘m still on my way back to the best shape but it looks promising😊

 

Eerolan Teemu taasen on nautiskellut lumisesta talvesta hiihtäen ja lumipoluilla liikuskellen. ” Harjoituksia on tullut tehtyä kun sää on ollut mukava ja mieli tehnyt.” kiteyttää Teemu.