SM-keskimatkalta Severille uran 1. SM-kulta ja Annille hopea. Yhteensä 5 mitalia, 10 plakettia ja 72 SM-pistettä

SM-keskimatkan suunnistukset kisailtiin helteisessä säässä Naantalissa 6.6.2021. Janne Salmi oli mökkimaastoihinsa tehnyt finaaleihin todella vaativat radat.

Severi Kymäläinen, 30, otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen SM-kullan Naantalin vaativissa SM-keskimatkan kilpailussa. Myös Anni Haanpää otti uransa parhaan sijoituksen naisten sarjassa – hopeaa. Viestissä toki Severillä on kultaa viime vuodelta ja Annilla hopeaa.

Severi voitti mestaruuden 26 sek erolla KR:n Santeri Silvennoiseen. Pronssin suunnisti Navin Joonas Ahola. ’Meni oikein hyvin, yhdellä välillä menin hetken aikaa väärään suuntaan, muuten homma oli hyvin gripissä. Rrata oli vaativa, jossa välillä piti mennä just oikeiden kallioiden koloihin’, hyvään kevätvireeseen päässyt Severi iloitsi.

Severi Kymäläinen: ensimmäistä SM-kultaa kelpaa tuulettaa

Myös Anni Haanpää, 23, oli oikein tyytyväinen hopeasijaansa. Viime syksyn SM-yöstä tuli ensimmäinen pääsarjan henkilökohtainen mitali, pronssi. Ja nyt hallitun suorituksen tuloksena oli siis hopeaa. Anni jäi 43 sek Jyväskylän Veera Klemettiselle. ’Meni kyl hyvin ja homma oli hyvin hallussa vaativalla radalla. Hienoa, että alan vakiinnuttumaan paikkaani näissä kärkitaistoissa’, iloitsi Anni.

Anni Haanpää, D21: SM-hopeaa

Pronssilla Sirkkis, Sirkka ja Mikko

Plaketeille sijoittuivat Siiri Julkunen (D16/4.), Eemil Koskinen (H15/4.), Riku Gröhn (H18/5.), Isabella Lillqvist (D16/5.), Mikko Eerola (H21/6.), Emma Jussila (D16/8.).

Ikähenkilöt nappasivat hienosti kolme SM-pronssia: D40-sarjassa Sirkka-Liisa Lauronen, Sirkka Oikarinen (D60) ja Mikko Heinämäki (H60). Ikähenkilöistä Jukka Kallio (H60/5.), Arto Kiiskinen (H65/5.) ja Jouni Mähönen (H50/6.) ottivat plaketit.

SM-pisteitä Pyrintö keräsi Ryhmä 1 + Ryhmä 2: 52 + 20 =72 pistettä. Se oi niukasti eniten.