Ratamestareiden lausunnot

Pe 8.6.2018 sprintti

Grano Gamesien 1. päivä suunnistetaan tutusti sprintaten. Alue on jälleen uusi, vaikka kisakeskus on vanhastaan tuttu koulu Tuomiokirkon kupeessa oleva Tammerkosken koulu. 

Luvassa on jälleen vaativaa sprinttiä, koska maastossa on monenlaista ’tavaraa’. Järkeviä reitinvalintavaihtoehtoja on välillä runsaastikin.  

Karttaan on merkitty kielletyt kohteet, joita on syytä noudattaa:

  • tumma kasvillisuus – kielletty ylittää, vaikka pensasaita on joskus matala/harva. Joihinkin kohtiin ratamestari laittaa kielletyn alueen nauhaa. Mutta oli nauhaa tai ei, karttamerkki määrää!
  • paksu musta viiva = muuri/jyrkänne, ei saa mennä, vaikka pääsisi. Joihinkin kohtiin ratamestari laittaa kielletyn alueen nauhaa. Mutta oli nauhaa tai ei, karttamerkki määrää!
  • ’kaksoisväkäs’aita = kielletty aita => ei saa mennä, vaikka joskus helpostikin pääsisi. Osaan aidoista ratamestari laittaa kielletyn alueen nauhaa. Mutta oli nauhaa tai ei, karttamerkki määrää!
  • kielletyn alueen merkki => kielletty astua. Monet kadut on kielletty kulkea. Vain yhdelle kielletylle tielle yhteen kohtaan on merkitty ylityspaikka. Ylityspaikka on liikenteellisesti hankala paikka ja kohdassa on oranssit huomiotolpat, joiden välistä pitää kulkea. Paikalla on myös valvonta/autojen pysäyttäjät.
  • ’marjapuuronpunainen’ alue => eräällä alueella autorivistön suojelu/tasapuolisuus kilpailijoille – oli autoja tai ei => kielletty astua. Rtm laittaa kielletyn alueen nauhan alueen ympärille.

Huolehdithan siitä, että noudatat sprintin sääntöjä ja kiellettyjä alueita. Tämä on ensiarvoisen tärkeää, jotta voimme jatkossakin harrastaa hienoa kaupunkisprinttiä!

Keltaliivisiä maastovalvojia on alueella lähes 40.

Ole varovainen paitsi autojen ja muiden alueella kulkevien kanssa, mutta myös parissa kohtaa matalalla olevan pyykkitelineen ja/tai katoksen katon kanssa! Osaan matalista kohdista rtm laittaa värillisiä nauhanpätkiä roikkumaan kilpailijan huomion herättämiseksi.

Kartan mittakaavana on 1:4000, paitsi sarjoilla H/D45-85 sekä lasten lähdöstä lähtevillä RR-, TR ja H/D10-sarjoilla, joilla mittakaava on 1:3000. Kaikkien sarjojen karttojen koko on A4.                        

Lisäksi on huomattava, että sarjoilla D60-85 ja H75-85 maali on ns. ’etämaali’ eli näiden sarjojen (ja Kuntosuunnistuksen) maali on 500 m päässä kisakeskuksesta. Täältä etämaalista ko sarjojen kilpailijat tulevat kisakeskukseen tuloslaskentaan (loppusuoran päähän) omaan tahtiinsa. Aika ei heillä siis enää juokse etämaalin jälkeen. Lisäksi on huomattava, että etämaaliin tulevilla EI ole viimeiseltä rastilta viitoitusta. Etämaalissa on Maali-kyltti ja leimasin.

Myös Kuntosuunnistuksen maalina on sama etämaali. Kuntosuunnistajat tulevat etämaalin jälkeen kisakeskuksen infoon, jossa saavat tuloksen.

Tsemppiä rinttailuun – pidä suunnistus edessä!

Sprintin ratamestari Mikko ’Lammikko’ Eskola

La 9.6. keskimatka ja su 10.6. pitkä matka

Tämän Vuoden Grano Gamesin metsämatkat  kilpaillaan Pinsiössä, jossa on juostu useita suunnistuskilpailuja viime vuosien aikana, mm SM-erikoispitkä vuonna 2016.

Lauantain keskimatkan maasto tarjoaa hyvin maisemoitua vanhaa soranotto aluetta sekä Pinsiönkankaan harju- ja suppamaastoa. Kilpailualueen läpi kulkeva harju on jyrkkärinteinen ja pohjaltaan kivikkoinen. Korkeuseroa kilpailualueella korkeimman ja matalimman paikan välillä on 50 metriä. Maastossa on paljon polkuja, ja aivan pienimpiä uria ei ole karttaan merkitty. Muuten kartta on tarkka ja tasalaatuinen.

Sunnuntain pitkän matkan maasto on kulkukelpoisuudeltaan ja näkyvyydeltään valtaosin hyvää talousmetsää. Korkeuserot ovat maltilliset, muutama korkeampi penkka osuu pitempien ratojen varrelle. Rinteissä olevat pahimmat kivikot on kartalle merkitty. Ajourista vain selkeimmät ovat kartalla, jotta luettavuus on säilytetty.

Ratamestarit Jouni Mähönen (keskimatka) ja Mika Vuorela (pitkä matka)