Keski-Tampereen sprinttisuunnistusviikko 2015-16

Keski-Tampereen Sprinttiviikko ratkesi: Leo Matinheikki ja Anni Haanpää voittoihin

Paukkuva pakkanen verotti odotetusti Keski-Tampereen Sprinttiviikon viimeisen osakisan osanottomäärää, mutta 100 urhoollista uhmasi 22-24 asteen pakkasta. Mutta kylmyyshän on vain pukeutumiskysymys.

Ratamestari Lammikko oli taas takonut hienot radat osin alueelle, jota ei ollut ennen käytetty. Paukkupakkasesta huolimatta melkein kaikki mestarikandidaatit tulivat viimeiseen kisaan tavoittelemaan III Keski-Tampereen Sprinttiviikon kokonaiskisan voittoa. Vain Teemu Eerola oli valinnut hiihtokisojen peruunnuttua reenikseen Pirkkahallin ratareenin.

Anni Haanpää voitti naisten sarjan, Ilona Tikkakoskella kakkossija

Anni Haanpää (keskellä) voitti enimmäisen ja viimeisen osakisan. Simona Aebersold (vas) voitti 2. ja 3. osakisan. Valerie Abisher (oik) oli kakkosena 2. ja 3. osakisassa.

Naisten sarjassa vain kahdella oli mahdollisuus voittoon. Sari Saarijärvi olisikin taistellut viimeisen kisan voitosta, mutta leimasi väärällä rastilla ja hylättiin. Kokonaiskisan voitto olisi tosin mennyt joka tapauksessa Anni Haanpäälle, D18, joka voitti hyvällä suorituksellaan viimeisen osakisan. Annin yhteiskisan pisteet olivat 143.

Nuori Ilona Tikkakoski (viime vuoden sarja D12) otti viimeisen osakisan kakkossijan ja myös kokonaiskisan kakkossijan 134 pisteellään.

Ikaalisten Maiju Oksanen otti viimeisestä kisan neljännen sijan ja nousi kokonaiskisassa hienosti kolmanneksi ennen kahteen kisaan osallistuneita sveitsiläismestareita Simona Aebersoldia ja Valerie Abisheriä. Sari Saarijärvi oli yhteispisteissä kuudes.

Leo Matinheikki, H14, nousi miesten sarjan voittoon

Leo Matinheikki, H14, juoksi sprinttiviikon miesten sarjan voittoon.

Viimeisen kisan nopeimman ajan juoksi Arttu Vesterinen. Toiseksi nopeimman ajan juossut Leo Matinheikki, H14, oli viimeisen kisan toiseksi nopein ja ikätasoituksen jälkeen voitti viimeisen kisan. Samalla Lexa nousi III Keski-Tampereen Sprinttiviikon kokonaiskisan selvään voittoon 143 pisteellään.

Janne Märkälä, H45, sijoittui kokonaiskisassa toiseksi 126 pinnallaan. Mikko Eerola, H16, otti kolmannen sijan ennen Arttu Vesteristä.

Palkintojenjako H ja D-sarjojen kolmelle parhaalle pidetään la 9.1.2015 klo 13.30 Amurin koululla Antti Harjun valmennusluennon yhteydessä. http://www.pyrinto.tk/kalenteri/view_entry.php?id=2430&date=20160109

Keski-Tampereen Sprinttiviikko tulee taas!

Käytössä on tasoitusjärjestelmä, jossa jokaisesta kisasta saa pisteitä iän ja kilometrivauhdin perusteella. Kokonaistuloksiin lasketaan kolmen parhaan kisan pisteet.

YHTEISPISTESPEKULAATIO

Keski-Tamereen Sprinttiviikon huipentuu: naisissa voittoon mahdollisuus kahdella ja miehissä viidellä kilpailijalla.

Todella runsasosanottajainen Keski-Tampereen Sprinttiviikko huipentuu keskiviikkona 6.1. yliopiston edessä pidettävässä viimeisen osakisan sprintissä.

Naisten sarjassa Anni Haanpää johtaa otettuaan ensimmäisestä osakisasta täydet 50 pistettä, toisesta kisasta 43 pinnaa ja Hatanpäältä 40 pinnaa. Eli Annilla on jo nyt koossa 133 pistettä.

Toisena kokonaispisteissä on vielä 12-sarjaan laskettava Ilona Tikkakoski pistesarjallaan 34+40+30=104 pinnaa. Mutta vaikka Ilona voittaisi viimeisen osakisan, ei hän – koska tuloksiin lasketaan kolmet parhaat pisteet – voi Annia enää ohittaa.

Pyrintöä edustava sprintin nuorten hallitseva maailmanmestari Simona Aebersold, 17 v., ei ole enää viimeisessä kisassa mukana, joten kaksi selkeää voittoa tuo Simonalle ’vain’ 100 pinnaa. Myöskin TP:tä edustava hallitseva 18-v Euroopan mestari Valerie Aebisher matkustaa tiistaina takaisin Sveitsiin ja jää siten 92 pisteeseen.

Näin ollen ainoaksi Anni Haanpään voiton uhkaajaksi jää ikinuori Sari Saarijärvi, joka viimeisen kisan voitolla nostaisi yhteispisteensä 136:een. Kakkossija ei riitä Sarille, joten komean kotka-kiertopalkinnon (oikeasti kuulemma kalasääski) voittaa Anni Haanpää, mikäli Sari ei voita ja Anni ei tällöin ole kilometriaikavertailussa kisan kakkonen.

Mainittakoon, että Sari voitti ensimmäisen sprinttiviikon ja jäi vuosi sitten niukasti kakkoseksi uusinnassa Lotta Eerolan kanssa, joten Sari jatkaa kovaa menestyssarjaansa.

Miehissä voittoon mahdollisuudet vielä 5 urheilijalla

Miesten sprinttiviikon pistetilanne on monimutkaisempi ennen viimeistä osakisaa. Kärjessä on H16-sarjan Mikko Eerola pistesarjalla 37+50+37= 124 pinnaa. Toisena on Janne Märkälä, H45 43+46+32=121 pistettä. Kolmantena yhteispisteissä on Arttu Vesterinen 43+28+34=105. Kaikilla näillä on mahdollisuus kokonaiskisan voittoon, johon lasketaan kolmet parhaat pisteet.

Mutta suurin uhka Mikon, Jannen tai Artun voitolle taitaa tulla vasta kaksi kisaa juosseista Teemu Eerolasta ja Leo Matinheikistä. Teemu on vetänyt todella kovavauhtiset osakisat ja nuori Leo on noussut tiukaksi voiton tavoittelijaksi. Teemun voittomahdollisuudet taitavat valua kuitenkin olemattomiin, mikäli mies on menossa loppiaisena hiihtokisoihin. Joka tapauksessa Teemulle (jolla on kahdesta kisasta 96 pistettä) voisi riittää jopa 9. sija voittoon ja Leolle 7. sija – riippuen miten muut voittoa tavoittelevat juoksevat.

Joka tapauksessa viimeisessä kisassa ratkaistaan niin voittaja, kuin kolmen kärkikin ja kaikki on vielä mahdollista.

Tasapuolisuuden vuoksi kaikki voitosta taistelevat juoksevat jonkun saman hajontaradoista A-D, jonka he ottavat omasta ämpäristään lähtöpaikalla.

Pakkasta on loppiaisena luvassa kosolti. Kisa pidetään joka tapauksessa, pukeutukaa kunnolla ja myös hengitys kannattaa suojata esim kaulurilla/kommandolla.

Miesten kisan spekulatiivinen pistetaulukko

Pisteet: 50, 46, 43, 40, 37, 34, 32, 30, 28, …