Kilpailuohjeet Kultainen kompassi -cupin finaali 13.9.2015

tplogokkcuplogo

 

 

 

Tämä on alustava kilpailuohje. Lopullinen kilpailuohje kilpailupaikalla.

Kultainen kompassi -cup on alueiden välinen joukkuekilpailu 13 – 14 -vuotiaille. Joukkueeseen kuuluu 4 poikaa ja 4 tyttöä. Joukkueen jäsenet suunnistavat kukin eri radan. Ratojen ohjeaika on 25 – 30 min. Kilpailijoiden tulee olla 2001 tai 2002 syntyneitä.

Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Toimihenkilöt

 • Kilpailun johtaja: Mikko Eskola, p. 0400-568693, mikkoeskola@kolumbus.fi
 • Ratamestari: Jouni Mähönen
 • Tuloslaskenta: Jyri Mustajoki, Severi Eerola, Ari Virekunnas
 • Ilmoittautumisten korjaukset: Jyri Mustajoki, jyri.mustajoki@gmail.com; 050-4009887.
 • Valvoja: Marja Molin (KangSK)
 • Tuomarineuvoston pj: Timo Salonen (VaHa)
 • Maalituomari: Timo Mustonen
 • SSL:n TA: Katri Lilja
 • Tiedustelut: Mikko Eskola, 0400-568693, mikkoeskola@kolumbus.fi

 Ajo-ohje

Opastuksen navigointiosoite: Vaasantie 620, Ylöjärvi (karttalinkki).

Pysäköinti

Kilpailukeskuksena toimivaan Julkujärven leirikeskuksen kentälle kuljetaan pysäköinnistä (Ylötie, Ylöjärvi) ensin Huurretien laitaa pitkin ja sitten oikaistaan metsän poikki Pirkanhiihdon leveää hyväpohjaista uraa myöden. Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen on 1,0 – 1,3 km.

Autonkuljettaja voi halutessaan käydä viemässä kyyditettävät Huurretien päähän, josta kisakeskukseen on vain 400 m (seuraa viitoitusta). Tämän jälkeen auto on ajettava varsinaiselle pysäköintipaikalle.

Pakottavassa tarpeessa myös Julkujärven leirikeskuksen pihaan (ks. kisakeskuksen layout, nro 13) voidaan päästää joitain autoja.

Kilpailukeskus

KK_2015_Layout_V2
Kilpailukeskuksen kartta, Klikkaa isommaksi.

Kartta, rastimääritteet ja erityisohjeet

 • Tulostekartta, 1:10 000, käyräväli 5m, 9/2015.
 • Kartta on A4-kokoa ja on muovisuojuksessa.
 • Rastimääritteet on painettu karttoihin.
 • Erikoismerkillä ’x’ on merkitty:
  • Frisbeegolf -alueella olevat korit. Näitä ei ole käytetty rastipisteinä.
  • Puiset kolmijalkaiset lautakehikot (korkeus n. 1,5 m), joita on käytetty rastipisteinä.
 • Kultainen kompassi -cupin suunnistajilla on pakollinen tien ylitys, joka on merkitty karttaan ylityspaikka -merkillä. Tie on merkitty kielletyksi alueeksi ja sen saa ylittää ainoastaan karttaan merkitystä paikasta. Tien ylityksessä on oranssin väriset huomiotolpat, jonka välistä suunnistajat kulkevat. Tiellä on liikenteen valvoja.
frisbeegolf
Frisbeegolfin kori. Karttamerkkinä ’x’.

 

rastipukit
Pyrinnön ikämiehet ovat ahkeroineet maaston paitsi rastipukit, myös muutamia puusta tehtyjä 1,5 m korkeita ’kolmijalkoja’, joita käytetään myös rasteina. Karttamerkkinä ’x’.

Kielletyt alueet

Karttaan on merkitty kielletyt alueet.

Maasto

Maasto on tyypillistä harju-suppamaastoa. Puusto on sekä mäntymetsää, että isoa kuusikkoa. Näkyvyys on ajoittain todella hyvää. Paikoin maastopohja on kivinen. Alueella kulkee hiihto- ym polkuja. Lähtöalueena käytetään uutta leveää Pirkan hiihdon latu-uraa, joka on merkitty karttaan leveällä keltaisella aukean alueen värillä.

Kilpailun pistelasku

Finaali toteutetaan yhteislähtökilpailuna hajontaradoille, joissa on neljä ratavaihtoehtoa tytöille ja neljä pojille. Joukkueen kaikki jäsenet suunnistavat eri radan. Yhteistuloksiin huomioidaan joukkueen kolmen parhaan pojan ja kolmen parhaan tytön yhteenlaskettu pistemäärä. Pisteitä jaetaan kunkin radan sijoitusten perusteella. Ensimmäiseksi sijoittunut tuo joukkueelle 50 pistettä, toinen 40, kolmas 35, neljäs 32, viides 29, kuudes 28 jne. Finaalin voittaja on suurimman pistemäärän kerännyt aluejoukkue, joka saa haltuunsa vuodeksi Kultainen kompassi -cupin kiertopalkinnon.

Sarjat, matkat, rastien määrät, aikataulut ja viitoitukset

Sarja Matka Rasteja Lähtö Min Maali
Kultainen kompassi -cupin finaali / pojat 4,6 – 4,7 km 12–13 10:45 28’ 11:13
Kultainen kompassi -cupin finaali / tytöt 4,0 – 4,1 km 11–13 11:20 29’ 11:49

Lähtöviitoitus 80 m sisältyy ratapituuteen. Yleisörastin jälkeen on 150 m viitoitus, jota on noudatettava. Viimeiseltä rastilta on 210 m loppuviitoitus, jota on noudatettava.

Info

Infopiste on kilpailukeskuksessa ja se avataan kilpailupäivänä klo 9.00.

Kilpailunumerot

 • Kaikki Kultainen kompassi -cupin kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa, jotka ovat mallia 1-3 (joukkueen numero 1, joukkueen 3. jäsen).
 • Kilpailunumerot ja emit-tarkistuslipukkeet jaetaan joukkueittain kirjekuoressa INFO:sta. Kuoressa ovat myös osallistuja-diplomit, joihin joukkueen johtaja kirjoittaa osallistujan nimen. Infosta on saatavana tusseja kirjoittamista varten.
 • Omat hakaneulat mukaan!

Emit-kortin numeron ja joukkueiden kokoonpanojen muutokset

Emit-kortin numeron ja joukkueen kokoonpanojen muutokset tulee ilmoittaa etukäteen sähköpostilla viimeistään pe 11.9. osoitteeseen jyri.mustajoki@gmail.com tai kilpailun infossa kilpailupäivänä su 13.9. viimeistään klo 9.45.

Mallirasti

 • Mallirasti on kilpailukeskuksessa.
 • Emit-kortin käyttökunnon voi testata (valo vilkkuu) mallirastin nollaleimasimella.

Joukkueiden esittely

Kultainen kompassi -cupin finaalin joukkueet esitellään. Esittely alkaa klo 10.00. Joukkueet kokoontuvat esittelyä varten klo 9.50-9.55. Kokoontumispaikka on rivitalojen edessä loppuviitoituksella, katso kisakeskuksen layout: nro 16.

Ensimmäisessä rivissä ovat Uudenmaan 1-joukkueen pojat (numeroilla 1-1 … 1-4) ja toisessa rivissä Uudenmaan 1-joukkueen tytöt (numerot 1-5 … 1-8). Seuraavana rivissä ovat joukkueen numero 2 (Häme 1), jne.

Joukkueiden numerointi perustuu vuoden 2014 lopputuloksiin, kuitenkin niin, että alueen joukkueet ovat numerojärjestyksessä.

Esittelyn aikana joukkueet kävelevät yhtenäisenä muodostelmana loppuviitoitussuoran ja kuuluttaja lukee jokaisen joukkueen ja juoksijan nimen. Oman nimensä kuulleessaan juoksija vilkuttaa kädellään yleisölle.

Lähtö

Lähtö tapahtuu Pirkan hiihdon leveältä uralta. Lähtöalueelle mennään lähdön sisääntuloportin kautta, jossa tapahtuu emit-kilpailukortin nollaus. Kilpailijan tulee itse tarkistaa, että hän kilpailee sillä emit-kilpailukortilla, joka on ilmoitettu lähtöluettelossa. Väärällä kortilla kilpaileminen johtaa suorituksen hylkäämiseen.

Lähtöalueella on tyhjiä kilpailukarttoja näkyvillä. Lähtösuoralla saa verrytellä merkkirajaan asti.

Lähdön aikataulu

Pojat:

 • Klo 10.25 Avataan lähtöalueen sisääntuloportti, katso kisakeskuksen layout: nro 1. Portti on merkitty Suunnistusliiton beachflageillä, Portista saavat kulkea vain lähtevät kilpailijat ja toimitsijat. Portilla emit-nollaus.
 • Klo 10.37 Sisääntuloportti suljetaan.
 • Klo 10.41 Kilpailijat siirtyvät joukkuenumeronsa mukaiseen ruutuun. Lähtöruudut on merkitty nauhoin. Lähtöruudussa joukkueen juoksijat ovat peräkkäin jonossa numerojärjestyksessä (esim. 1-1, 1-2, 1-3 ja 1-4).
 • Lähettäjä antaa esimerkkiäänen lähtösummerista.
 • Klo 10.43 Karttojen jako alkaa. Karttaa ei saa katsoa ennen lähtöhetkeä. Kartan kääntöpuolelle on merkitty kartan numero, joka on sama kuin kilpailijan numero (esim 1-4). Kartta pidetään kartan numero näkyvissä kilpailijan rintanumeron alapuolella.
 • Klo 10.45 Lähtö tapahtuu merisummerin voimakkaalla yhtäjaksoisella äänellä.

Tytöt:

 • Klo 11.00 Avataan lähtöalueen sisääntuloportti, katso kisakeskuksen layout: nro 1. Portti on merkitty Suunnistusliiton beachflageillä, Portista saavat kulkea vain lähtevät kilpailijat ja toimitsijat. Portilla emit-nollaus.
 • Klo 11.12 Sisääntuloportti suljetaan.
 • Klo 11.16 Kilpailijat siirtyvät joukkuenumeronsa mukaiseen ruutuun. Lähtöruudut on merkitty nauhoin. Lähtöruudussa joukkueen juoksijat ovat peräkkäin jonossa numerojärjestyksessä (eim. 1-5, 1-6, 1-7 ja 1-8).
 • Lähettäjä antaa esimerkkiäänen lähtösummerista.
 • Klo 11.18 Karttojen jako alkaa. Karttaa ei saa katsoa ennen lähtöhetkeä. Kartan kääntöpuolelle on merkitty kartan numero, joka on sama kuin kilpailijan numero (esim 1-4). Kartta pidetään kartan numero näkyvissä kilpailijan rintanumeron alapuolella.
 • Klo 11.20 Lähtö tapahtuu merisummerin voimakkaalla yhtäjaksoisella äänellä.

Yleisörasti

Kilpailijat käyvät yleisörastilla kilpailukeskuksen reunalla. Yleisörastilta on 150 m viitoitus, jota on noudatettava.

Viimeinen rasti

Kaikilla kilpailijoilla on sama viimeinen rasti. Rastilla on 3 leimasinta tunnuksin 100 ja RR8. Kilpailija voi leimata millä tahansa leimasimista. Viimeiseltä rastilta saadaan myös lähestymistieto.

Maali

Viimeiseltä rastilta on 210 m viitoitus maaliin. Maaliviiva on merkitty maahan viivalla ja maali-kyltillä. Sijoitus ratkeaa maaliviivalla. Maaliviivalla on maalituomari, joka tarvittaessa ratkaisee kilpailijan sijoituksen. Maaliviivalla on myös videokamera tarkastusta varten. Maaliviivan ylitettyään kilpailija jatkaa maalileimaukseen, jonne on matkaa noin 10 metriä. Kilpailijat leimaavat maalileimasimella maaliintulojärjestyksessä. Maalitoimitsijat huolehtivat, että maalintulojärjestys säilyy maalileimaukseen asti samana.

Kilpailunumeroita ja karttoja ei kerätä pois maalissa. Kilpailukartan näyttäminen tai siitä kertominen maastoon lähteville kilpailijoille on kielletty.

WC:t

WC:t ovat kilpailukeskuskentän reunalla.

Pesu ja sauna

Pesu ja sauna on järven rannalla. Erikseen puku- ja pesuhuoneet tytöille ja pojille, mutta sauna on yhteinen (uikkarit mukaan).

Palkinnot

 • Kultainen kompassi -cupin finaalin voittajajoukkue palkitaan kiertopalkinnolla.
 • Kolmelle parhaalle joukkueelle on kunniapalkinnot ja mitalit.
 • Palkintojenjaon arvioitu alkamisaika on klo 12.40.
 • Palkintojen jakajina toimivat Aleksi Niemi, Venla Harju sekä Juha Laakkonen.

Ensiapu

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa.

Kahvila ja grilli

Kahvilassa on tarjolla kahvila-tuotteita ja grillissä makkaraa ja lättyjä.

Tuomarineuvosto

Pj. Timo Salonen, VaHa.

 

Tervetuloa!

Tampereen Pyrintö

Leave a Comment