Kilpailuohjeet

Kilpailun järjestää Tampereen Pyrinnön suunnistusjaosto. Kilpailussa sovelletaan Suomen Suunnistusliiton sääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailun johtaja Tero Viljanen, 050-5766481, tero.viljanen(a)tampereenpyrinto.fi

Ratamestari Elias Kuukka

Tuloslaskenta, ilmoittautumiset ja emit-muutokset: Jyri Mustajoki 050-4009887, jyri.mustajoki(a)gmail.com

Sijainti

Kilpailu järjestetään Kaupin urheilupuistossa uuden huoltorakennuksen ja pesäpallostadionin läheisyydessä. Kilpailukeskuksen sijainti: https://goo.gl/maps/6NSkeUjTV8muuevi9

Kilpailukartta, radat, matkat ja rastimääritteet

Kilpailukartta Kauppi, 1:7500, 5 m eli 1 cm kartalla on 75 m maastossa. Kartan koko on A5 ja se on säänkestävää pretex-materiaalia. Rastimääritteet ovat vain kartassa, jossa myös rastikoodit. TARKISTA, että rastin emit-leimasimessa oleva numero ja kartassa oleva rastikoodi ovat samat. Jos leimaat väärällä rastilla, mene oikealle rastille. Rastit on kierrettävä numerojärjestyksessä (jos leimaa välissä ylimääräisillä rasteilla, niin se ei haittaa).

Sarjat ja matkat

Kilpailussa on sekä yksilö-, että parisarjat (ks. tarkemmat ohjeet alla), ja parin voi muodostaa saman koulun oppilaista haluamallaan tavalla. Sama kilpailija voi kilpailla vain joko yksilö- tai parisarjassa. Parisarjassa kilpailusarja määräytyy parin vanhemman jäsenen mukaan ja siten, että tyttöjen sarjassa parin molempien jäsenten on oltava tyttöjä.

Sarjat, matkat ja rastien lukumäärät

SarjaMatkaRastien lukumäärä
   
T3lk2,18km7
T4lk2,18km7
T5lk2,82km8
T6lk2,82km8
T7lk3,43km9
T8lk3,43km9
T9lk3,43km9
   
P3lk2,18km7
P4lk2,18km7
P5lk2,82km8
P6lk2,82km8
P7lk3,43km9
P8lk3,43km9
P9lk3,43km9
   
PariT3lk2,46km6
PariT4lk2,46km6
PariT5lk2,89km9
PariT6lk2,89km9
PariT7lk3,10km7
PariT8lk3,10km7
PariT9lk3,10km7
   
PariP3lk2,46km6
PariP4lk2,46km6
PariP5lk2,89km9
PariP6lk2,89km9
PariP7lk3,10km7
PariP8lk3,10km7
PariP9lk3,10km7

Kilpailunumerot

Kilpailussa ei käytetä rintanumeroa.

Lähtöajat

Lähtöajat ovat nähtävissä omalla sivullaan sekä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla. Ensimmäiset lähdöt klo 10.00. Tule ajoissa paikalle!

Emit-leimausjärjestelmä ja Emit-ohje

Kaikissa sarjoissa käytetään Emit-leimausjärjestelmää.

Kilpailijoiden on käytettävä sitä Emit-kilpailukorttia, joka on mainittu lähtöluettelossa. Jos luettelossa on Emit-numeron perässä L, niin järjestäjä on varannut laina-Emitin parin käyttöön.

Laina-Emitit saa Infosta, jossa ne on lajiteltu koulukohtaisesti. Väärän Emit-kortin käyttäminen on hylkäysperuste.

Mahdolliset muutokset kilpailijatietoihin tai Emit-kortin numeroon tulee tehdä tulospalveluun hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Emit-kortin nollaus tapahtuu lähdössä (= neljä start-leimasimen valon välähdystä, jolloin kilpailukortti nollautuu). Ajanotto lähtee käyntiin, kun Emit-kortin nostaa leimasimesta).

Maalissa kilpailijat leimaavat maaliviivalla. Maalin jälkeen kilpailijat siirtyvät leimantarkastukseen. Laina-Emit palautetaan tulospalveluun kisan jälkeen.  

Parisuunnistuksen ohjeet

  • Parin tulee kulkea koko matka yhdessä eli korkeintaan 20 metrin etäisyydellä toisistaan. Maastossa on valvojia, joilla on tarvittaessa oikeus pysäyttää ilman paria kulkeva suunnistaja siksi aikaa, kunnes pari on jälleen yhdessä ja/tai raportoida maaliin liian etäällä kulkevista pareista.
  • Parilla on käytössä yksi Emit-leimauskortti, jolla leimataan tavalliseen tapaan jokaisella rastilla. Parista sen, jolla ei ole Emit-korttia, tulee käydä 10 m päässä jokaisesta rastista. Myös rasteilla käyntiä valvotaan kilpailun aikana.
  • ’Kakkosjuoksijat’ eivät saa aiheuttaa tarpeetonta ruuhkaa rasteille, eivätkä toiminnallaan estää ketään leimaamasta.
  • Pari pitää toisiaan kädestä kiinni ylittäessään maaliviivan. Myös maaliviivalla leimataan.

Lähtö

Lähtö sijaitsee 250 metrin päässä kilpailukeskuksesta, jonne viitoitus uudelta huoltorakennukselta. Kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan 4 minuuttia ennen lähtöä. Ajanotto käynnistyy Emit-kortin nollauksesta lähtötoimitsijoiden antamien ohjeiden mukaan. Kartan saa ottaa ja sitä saa katsoa 1 minuutti ennen lähtöä.

Tule ajoissa lähtöön. Kokeile mallirastilla leimausta!

Maali

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin. Parisarjassa maaliviivan ylitys tulee tapahtua käsi kädessä. Myös maaliviivalla leimataan. Maaliintulon jälkeen kilpailija siirtyy välittömästi tulospalveluun. Karttoja ei kerätä pois, mutta reiluun peliin kuuluu se, ettei niitä näytetä vielä lähtemättömille kilpailijoille.

Tulokset

Tulokset julkaistaan kisasivuilla reaaliaikaisena.

 

Kilpailukeskus

INFO sijaitsee Kaupin uudessa huoltorakennuksessa.

WC:t sijaitsevat pukuhuoneissa ja molemmissa huoltorakennuksissa.

Pukeutumistilat ja pesu Kaupin uudella huoltorakennuksella.

Suositus: pue suunnistusvarusteet jo kotona verryttelyvaatteiden alle, mutta pidä itsesi lämpimänä ennen starttia.

Muuta

Kisapaikalla ei ole kahviota, mutta Kauppi Sports Centerin kahvio on 300 m päässä.

Palkintojen jako

Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä. Jokaisen sarjan kolme parasta saa mitalin. Palkinnot toimitetaan tarvittaessa myös kouluille jälkikäteen.

Tsemppiä kisaan!

Tampereen Pyrintö ry. suunnistusjaosto