Ratamestareiden lausunto

Tampereen Pyrinnön järjestämä Kultainen kompassi -cupin finaali ja kansallinen keskimatka juostaan nopeakulkuisessa kagasmaastossa. Alueella kilpailtiin viime vuonna Erikoispitkien matkojen SM-mitaleista. Alue on suosittua ulkoilu- ja motocross ajajien harjoitusaluetta, joten polkuja on syntynyt maastoon paljon. Suunnituksen kannalta oleellisimmat urat ja polut on merkitty karttaan.Maastossa on lisäksi kaksi maastojousiammunta rataa, jonka käyttäjät ovat tallanneet maastoon selkeitä uria. Urat on merkitty maastoon keltapunaisisilla muovinauhoilla. Näitä uria ei ole kuitenkaan karttaan merkitty. Lisäksi maastossa on jousiammunta tauluja ja eläinaiheisa maalitauluja mm. kettu ja karhu. Näitä ei kannata säihkähtää. Maastosta löytyy kohtalaisia korkeuseroja muutaman jyrkkäpiirteisen supan muodossa. Maastopohja on pääosin hyvin juostavaa, joskin muutamilla alueilla on sammalten päällystämää mukulakivikkoa, joka on paikoitellen hankala kulkea. Maastossa ei ole tehty lainkaan harvennuksia eikä hakkuita.

Kilpailuradat on suunniteltu siten, että ne tarjoavat haasteita kaikilla suunnistuksen osa-alueilla. Kova juoksuvauhti laitaa kartanluku- ja suunnassakulku taidon koetukselle ja useita reitinvalinta tehtäviä on tarjolla aina viimeiselle rastille saakka. Maasto on kapea, jonka takia usear radat menevät ristiin. Kannattaa olla tarkkana, että suunnistat oikeaa rastiväliä.

Lue huolellisesti kilpailuohjeet (Kultainen kompassi -cupin finaali ja kansallinen keskimatka). Kultaisen Kompassin radat käyvät varvaamassa kilpailukeskuksen läheisyydessä, ja viimeisten rastivälien tapahtumat päästään seuraamaan kilpailukeskuksesta käsin.

Ratamestarit Mika Vuorela ja Jouni Mähönen, TP