Tapahtumakutsu

Sisäsuunnistus mööpelisokkelossa | IKEA Tampere 8.6.2023

Mitä ja missä?

Sisäsuunnistusta Tampereen IKEA-tavaratalossa (https://goo.gl/maps/1Di2XxGPH6kmDaF99) järjestäjänä Tampereen Pyrinnön Suunnistusjaosto.

Autojen pysäköinti tapahtuu IKEA Tampereen pysäköintialueilla omatoimisesti. Suosittelemme sisäsuunnistajia pysäköimään leikkipuiston länsipuolen parkkialueelle, johon ajetaan Automiehenkadun kautta, mutta kaikki muutkin parkkialueet ovat käytettävissä. Mahdolliset tarkennukset pysäköintiin annetaan lopullisissa tapahtumaohjeissa.

Tapahtumapaikka on helposti saavutettavissa myös esimerkiksi polkupyörällä, matka Tampereen keskustasta n. 8 km.

Milloin?

Torstaina 8.6.2023, lähdöt klo 15:00-19:00 välillä.

Lähtöaikaikkuna (tunnin ikkunat) valittavissa ilmoittautumisen yhteydessä. Lähdöt ”kuntorastityyliin” omassa rytmissä valitun lähtöaikaikkunan sisällä.

Tapahtuma pähkinänkuoressa:

Oletko koskaan ollut eksyksissä IKEA-tavaratalossa? Nyt on mahdollisuus ratkaista huonekalusokkelot sujuvasti kartan avulla tai vaihtoehtoisesti eksyä hetkeksi luvan kanssa. Eikä karttaa edes tarvitse kasata itse. 🙂

Sisäsuunnistus on kaikille sopiva laji, jossa kierretään karttaan merkitty rata rastipisteiden kautta. Idea on siis täysin sama kuin normaalissa suunnistuksessa, mutta erityispiirteenä se, että ympäristönä toimii sisätilat eli tässä tapauksessa tavaratalo IKEA. Sisäsuunnistus on matalan kynnyksen keino lähteä tutustumaan suunnistukseen, koska vaaraa eksymisestä ei rajatun tilan vuoksi ole, mutta toisaalta myös kokeneet suunnistajat joutuvat erilaisessa ympäristössä uudenlaisten haasteiden eteen. Parhaimman ja sujuvimman reitin löytäminen vaatii tehokasta ajattelua.

Kyseessä on ennen kaikkea ainutlaatuinen elämystapahtuma mööpelisokkelossa! 🙂

Säännöt ja ohjeet:

Tapahtuman osallistujat sitoutuvat tutustumaan järjestäjien antamiin ohjeisiin ja sitoutuvat noudattamaan niitä.  

IKEA-tavaratalo on tapahtuman aikana normaalisti auki, joten huomioikaa erityisesti tavaratalon asiakkaat, toiset sisäsuunnistajat ja muut ihmiset myös suorituksenne aikana, kiitos.

Tavaratalossa on myös paljon arvokkaita huonekaluja ja herkästi särkyviä esineitä, joten kuin tavaratalossa yleensä myös suorituksen aikana on liikuttava siten, että toisille ihmisille, huonekaluille, muille esineille tai millekään muullekaan ei aiheuteta vahinkoja. Kaikkialla tavaratalossa, mutta erityisesti herkästi särkyvien esineiden ja asioiden lähellä on noudatettava erityistä varovaisuutta ja jokainen osallistuja huolehtii omalta osaltaan, ettei tavaratalon esineitä rikkoonnu.

Näitä ja myös muita järjestäjien antamia ohjeita on noudatettava siksi, että kaikille jäisi mahdollisimman mukava fiilis tapahtumasta. 🙂

Radat / sarjat:

Kolme eritasoista rataa: Helppo, Keskivaikea ja Vaikea. Ratojen pituudet vaihtelevat myös siten, että Helppo on lyhyin ja Vaikea pisin. Sarjat muodostuvat myös ratojen mukaisesti ”kuntorastityyliin” eli ei erillisiä ikä- tai sukupuolijakoisia sarjoja.

Ratojen pituus nopeimmillaan noin 10min, mutta enemmänkin voi ja saa aikaa käyttää. 🙂

Lähdöt:

Lähdöt toimivat ”kuntorastityyliin” eli ilmoittautumisen jälkeen siirrytään lähtöön, josta saa kartan ja jossa ajanottolaite Emit nollataan. Suoritus alkaa lähdöstä.

Lähdössä saatetaan pitää pienet porrastukset, jotta samalle radalle lähtevien väliin jää sopiva aikaväli. Seuraa lähtöhenkilöstön ohjeita. Halutessasi voit kulkea kaverisi kanssa, ja silloin lähtö onnistuu yhtä aikaa.

Mahdolliset lisätiedot sekä tarkennukset ja mahdolliset muutokset lähtötoimintoihin liittyen julkaistaan lähempänä tapahtumaa lopullisissa tapahtumaohjeissa. 

Kartta:

Sisäsuunnistuskartta mukaillen Stockholm Indoor Cupin karttanormia sisäsuunnistukseen (https://www.stockholmindoorcup.se/kartnormen/). Alla olevassa kuvassa on esitetty keskeisimmät karttamerkit. Mahdolliset tarkennukset karttaan liittyen löytyvät lopullisista tapahtumaohjeista.

Sisäsuunnistuksen karttamerkit

Kartta on yksityiskohtainen, esim. huonekalut tarkasti kartalla.

Mallikarttapala

Kartan valmistus: Sini Hurri ja Antti Saikko
Laadukas tuloste 06/2023

Leimausjärjestelmä ja ajanotto:

Tapahtumassa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Suosituksena omat Emit-leimauskortit, mutta myös lainakortteja on vuokrattavana (hintaan 3€).

Suoritusten ajat otetaan Emitin ja Navisport-tulospalveluohjelmiston avulla. Navisportin kautta ONLINE-tulospalvelu tapahtuman ajan sisältäen myös väliajat.

Radan voi kiertää myös ilman ajanottoa.

Huomioi erityisesti, että vaikka ajat otetaan ja tulokset julkaistaan, niin kyseessä on ennen kaikkea erityinen mahdollisuus päästä sisäsuunnistamaan IKEA-tavaratalossa. Tällä kertaa ajan optimointia tärkeämpää on toimia myös suorituksen aikana ympäristöön sopivalla tavalla eli olla aiheuttamatta vahinkoa ja pahaa mieltä muille. Kiitos, että huomioit myös muut ihmiset! 🙂

Huonekalusokkeloissa nokkeluus ratkaisee, ei ylimääräinen kiirehtiminen.

Hinnat:

Lapset ja nuoret (18-vuotiaat ja nuoremmat): 5 €

Aikuiset (yli 18-vuotiaat): 10 €

Vuokraemit: 3 €

Ilmoittautuminen ja maksaminen:

Ilmoittautuminen etukäteen tapahtuu 6.6.2023 klo 23:59 mennessä Google Forms -lomakkeella: Ilmoittautuminen

Varmista osallistumisesti ilmoittautumalla ennakkoon mahdollisimman pian! Joudumme mahdollisesti rajoittamaan osallistujamäärää turvallisuusseikkojen vuoksi. Tapahtuman osallistujapaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen paikan päällä mahdollista, jos ”starttipaikkoja” on vielä jäljellä.

Maksuvaihtoehdot: Etukäteen käytössä olevat maksutavat ovat MobilePay (numeroon: 84644, viestikentään “Sisäsuunnistus IKEA” tai käytä alla olevaa QR-koodia) sekä sähköiset liikuntaedut (Edenred, Tyky Online, Smartum, ePassi, Eazybreak), joissa palveluntuottajaksi valitaan Tampereen Pyrintö Suunnistusjaosto. Myös edellä mainittujen palveluiden QR-koodimaksu, tms. joka tehtävissä palvelussa (ota yhteyttä anne.karhola@tukenanne.fi).

Huomioithan, että kaikki liikuntaedut ovat henkilökohtaisia ja niillä pystyy maksamaan vain oman osallistumisensa.

MobilePay QR-koodi maksamiseen

Edellä mainittujen lisäksi paikan päällä käytettävissä olevat maksutavat ovat pankkikortti, liikuntasetelit ja käteinen (mieluiten tasaraha). Paikan päällä olevista maksutavoista suosittelemme: pankkikortti, MobilePay tai sähköiset liikuntaedut.

Maksuohjeet löydät myös ilmoittautumislomakkeelta ilmoittautuessasi tapahtumaan.

Palkinnot:

Arvontapalkintoja (IKEA-tuotepaketti), arvotaan etukäteen ilmoittautuneiden kesken. Lisäksi IKEA saattaa järjestää paikan päällä erillisiä arvontoja kävijöille, seuraa tiedotusta tapahtumapaikalla!

Asustus ja jalkineet:

Suoritus tapahtuu pääosin tavaratalon sisätiloissa (maalialue ulkona), joten sisäliikuntavarustuksella pärjää oikein hyvin. Kenkävalinnaksi puhtaat lenkkarit tai muut tavaratalon sisätiloihin sopivat kengät. Nastalliset kengät ehdottomasti kielletty!

WC:

IKEA-tavaratalon WC:t ovat osallistujien käytössä.

Ravintola:

IKEA-tavaratalossa on tarjolla ravintolapalveluita, joita tapahtuman osallistujat voivat hyödyntää. Tarkistakaa tapahtumanaikaiset aukioloajat lähempänä tapahtumaa tavaratalon omilta nettisivuilta! Ravintola pitäisi olla kuitenkin auki ainakin klo 19:30 saakka ja Herkkutori ja Bistro palvelevat klo 20 saakka.

Tapahtuman aikaan ravintolassa on voimassa tarjoushinta ainakin perheen nuorimmille (alle 12-v.) lihapulla-annoksesta ruokailevan aikuisen seurassa (IKEA Family -jäsenille).

Muuta:

Tavaratalo IKEA on tapahtumapäivänä normaalisti auki, joten nyt on oiva mahdollisuus yhdistää suunnistus ja asiointi IKEA-tavaratalossa samalla kerralla!

Huomaa myös uusi IKEA-leikkipuisto tavaratalon pihassa!

Sisäsuunnistukseen osallistuville luvassa erityistarjous IKEA:n tuotteesta, tarkemmat tiedot lähempänä tapahtumaa.

Vastuu:

Osanottajia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Jokainen osanottaja osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.

Jokainen osallistuja sitoutuu myös olla aiheuttamatta vaurioita tavaratalon tuotteille ja esineille.

Järjestäjien yhteystiedot:

Tapahtuman järjestelyjohtoryhmä:
Anne Karhola, p. 050 5220620, anne.karhola(at)tukenanne.fi
Antti Saikko, antti.saikko(at)gmail.com
Sini Hurri, sinihurri(at)gmail.com

Ratamestari: Antti Saikko & co.

Lisätiedot:

Lisätietoja tapahtumasta löytyy ja tietoja päivitetään järjestäjäseura Tampereen Pyrinnön Suunnistusjaoston nettisivuille: https://tampereenpyrinto.fi/suunnistus/

Tapahtuman järjestää Tampereen Pyrintö Suunnistusjaosto. Tapahtuma on maksullinen suunnistuksen harjoitustapahtuma.

Mahdolliset täydennykset ja lopulliset tapahtumaohjeet julkaistaan lähempänä tapahtumaa Tampereen Pyrinnön Suunnistusjaoston nettisivuilla.  

Ilmoittautumalla ja saapumalla tapahtumaan hyväksyt nimesi julkaisun tapahtumaan liittyvissä ilmoittautumis- ja tulosluetteloissa sekä tapahtumassa mahdollisesti otettujen valokuvien julkaisemisen.