Ratamestarin lausunto

Taas on edessä uusi – peräti 19. kerta – Mikonpäivän Suunnistus tai onko nimi sitten Mikonpäivän Sprinttisuunnistus.

Ja peräti 40. Alueottelu Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen välillä.

Neljättä kertaa ’MPS’-kisa järjestetään mielenkiintoisena kaupunkisprinttinä. Kisa-alue ja kisakeskus on jälleen upea ja idyllinen. Luvassa on hienoa kaupunkisprinttiä erilaisine reitinvalinta- ja reitin toteutuselementteineen ja suorituksen hallinnan haasteineen.

Jälleen sprintissämme on ’opastava ote’, eli jo etukäteen kannattaa tutustua nettisivujen kartta-valokuvaparehin, joissa havainnollistetaan ja kerrotaan, mikä on sprintissä sallittua ja kiellettyä ja miten Mikonpäivän sprintissä asiat on hoidettu ja kuvattu (esim katujen ylityspaikat). Myös Lähtö 1:n lähtöpaikalla kannattaa katsoa miten tienylitykset ja ’tekoaidat’ on maastoon merkitty. Näihin kilpailijoiden kannattaa ja pitää ehdottomasti tutustua ennen starttiviivalle asettumista. Huolellinen valmistautuminen – myös ajatuksissa – on varsinkin sprintissä ensiarvoisen tärkeää: ole hereillä heti alusta asti!

Tavoitteemme on taas järjestää turvallinen kaupunkisprinttitapahtuma, jossa radoilla on runsaasti ’sprinttisuunnistustehtäviä’. Kisassa on myös ’opastava/ohjaava ote’ niin ennen kisaa, kuin jopa kisan aikanakin niin, että ketään ei tarvitsisi hylätä – ainakaan sprinttisääntöjen tietämättömyyden takia.

Myös keltaliivisiä maastovalvojia on jälleen runsaasti reitin varrella – toisaalta valvomassa rastien paikallaan pysymistä, sääntöjen noudattamista, mutta myös/ennen kaikkea myös osaltaan huolehtimasta turvallisuudesta. Myös kilpailijoilla on oma vastuunsa turvallisesta sprinttaamisesta. Tämä on kaikkien etu – eikä vähiten lajin imagon etu, ja jopa vaatimus.

Tehdään yhteistyössä XIX Mikonpäivän Sprinttisuunnistuksesta jälleen hieno kisa ja upea tapahtuma!

Terveisin ratamestari ja kilpailun ’isä’ Mikko ’Lammikko’ Eskola

 P.S. Jo perinteinen (eikös toinen kerta ole jo perinne 😉 Keski-Tampereen Sprinttiviikko suunnistetaan jälleen Tapaninpäivän ja Loppiaisen välisinä päivinä.

Leave a Comment