Ratamestarin lausunto

XX MIKONPÄIVÄN SPRINTTISUUNNISTUS LA 12.9.2015 klo 13

ja HÄMEEN ALUEMESTARUUSPRINTTIKILPAILU

 

Ratamestarin lausunto

Nyt on edessä peräti 20. Mikonpäivän Suunnistus – nykyiseltä nimeltään Mikonpäivän Sprinttisuunnistus.
Tällä kertaa kisassa ratkotaan myös Hämeen alueen sprinttimestaruudet sarjoissa H/D12-85.

Viidettä kertaa ’MPS’-kisa järjestetään kaupunkisprinttinä. Kisa-alue on jälleen uusi ja hieno. Luvassa on vaihtelevaa kaupunkisprinttiä, jossa kilpailijoilla on runsaasti haastetta – päätöksiä on tehtävä nopeasti, kun ’tavaraa’ kartalla on runsaasti. Suorituksen hallinta on sprintissä juuri SE juttu, miksi laji on niin hieno.

Jälleen sprintissämme on ’opastava ote’, eli jo etukäteen kannattaa tutustua kisaviikolla nettisivujen kartta-valokuva -pareihin, joissa havainnollistetaan ja kerrotaan, mikä on sprintissä sallittua ja kiellettyä ja miten Mikonpäivän sprintissä asiat on hoidettu ja kuvattu. Näihin kilpailijoiden kannattaa tutustua ennen starttiviivalle asettumista. Huolellinen valmistautuminen – myös ajatuksissa – on varsinkin sprintissä ensiarvoisen tärkeää: ole hereillä heti alusta asti!

Tavoitteemme on jälleen järjestää turvallinen kaupunkisprinttitapahtuma, jossa radoilla on runsaasti ’sprinttisuunnistustehtäviä’. Kisassa on myös ’opastava/ohjaava ote’ niin ennen kisaa, kuin jopa kisan aikanakin niin, että ketään ei tarvitsisi hylätä, ainakaan sprinttisääntöjen tietämättömyyden takia.

Keltaliivisiä maastovalvojia on jälleen runsaasti reitin varrella – toisaalta valvomassa rastien paikallaan pysymistä, sääntöjen noudattamista, mutta myös osaltaan huolehtimasta turvallisuudesta. Myös kilpailijoilla on oma vastuunsa turvallisesta sprinttaamisesta. Tämä on kaikkien etu – eikä vähiten lajin imagon etu, ja jopa vaatimus.

Uskoakseni kisa on myös erinomainen harjoitus SM-sprinttiä varten. Kartan mallipalanen kertoo hyvin, mitä on luvassa.

Tehdään yhteistyössä XX Mikonpäivän Sprinttisuunnistuksesta jälleen hieno kisa ja upea tapahtuma!

 

terveisin ratamestari ja kilpailun ’isä’ Mikko ’Lammikko’ Eskola

Ps: Jo perinteinen (3. kerta) Keski-Tampereen Sprinttiviikko suunnistetaan jälleen Tapaninpäivän ja loppiaisen välisinä päivinä Tampereella.

 

 

Leave a Comment