Valvojan lausunto

Keskikesän juhlaa voi tänä vuonna Tampereen seudulla viettää pyöräsuunnistuksesta nauttien. Tampereen Pyrinnön pyöräsuunnistajat ovat valmistelleet kolme kilpailua ja  harjoitukset niin kilpaurheilijoiden kuin harrastelijoidenkin iloksi.

Lamminpään maasto on kuin tehty pyöräsuunnistukseen. Polkuverkosto polveilee hyväpohjaisessa harjumaastossa. Ratamestari Markku Rissanen on laatinut niin taidollisesti kuin fyysisestikin haastavat radat kahdelle ensimmäiselle päivälle.

Talven aikana metsässä on kaatunut runsaasti puita, joten ratamestari on aukonut useita polkuja esiin hakkuujätteen ja puunrunkojen seasta.

Kartan urakuvaukseen on nostettu yleiset päälinjat tiheästä polku-urastosta. Tätä silmälläpitäen pyöräsuunnistaessa on syytä katsoa myös allaoleva käyräkuvaus eikä laskea vain risteyksiä.

Heikommat polkujen lähdöt on pyritty selkeyttämään ohjaavilla puunrungoilla xc-kilpailujen tapaan. Rastit on sijoitettu selkeisiin kohteisiin.

Pinsiön hiekkapohjaisilla sorarinteillä on miellyttävää ajaa maaston ollessa kuiva. Jopa dyynimäiset polku-urat ovat nyt kovapohjaisia. Kolmas kilpailupäivä ajetaan osittain teknisemmillä urilla kuin kaksi ensimmäistä.

Ratamestari on asettanut näihin kilpailuihin oikomiskiellon kansainvälisten kisojen tapaan. Toivon, että kilpailijat sitä noudattavat, sillä sen harjoittelu on arvokilpailuja varten tärkeä rutiini.

Juhannuksen myötä toivon kaikille kilpailijoille iloista mieltä ja reilua kilvoittelua. Jätetään protestikortit nostamatta salkoon ja nautitaan suunnistustehtävistä.

Katri Niittymäki
Kilpailun ja tapahtuman valvojay