22-vuotiaiden SM-avauspäivänä kaksi mitalia

Miia Sillman otti pronssia kolmiloikassa ja Jani Koskela 400 metrillä 22-vuotiaiden SM-kilpailujen avauspäivänä Lahdessa

Kolmiloikassa Miia paransi ennätystään 16 senttiä tuloksella 12,46. Kira Kytölä voitti kilpailun hypättyään viimeisellään hienosti 12,80, Miia_lahtiHeini Vainionpään hopeatulos oli 12,51.

– Kolmiloikkaan pystyin olemaan tyytyväinen, oli tulos mikä tahansa, sillä reenejä oli takana yksi! Viimesessä loikassa ei ollu oikein pitoja, se ratkaisi aika paljon. Matkaan lähti silti pronssi! Loikasta juoksin sitten suoraan keihääseen ja sieltä suoraan pituuden karsintaan.

Ensimmäinen hyppy ja finaaliin, ei tarvinnut muuta tehdä. Huomenna taas tositoimiin, Miia kommentoi tyytyväisenä.

Koskelan Jani johti vielä loppusuoran puolivälissä 400 metrin kilpailua, mutta Oskari Mörö ja Joni Vainio-Kaila rypistivät niukasti ohi aivan viime metreillä. Mörön voittoaika oli 47,69, Vainio-Kailan 47,72 ja Jani oli kolmas ennätyksellään 47,74.

– Hieno kisa oli ja enkkaan pitää olla tosi tyytyväinen. Lopussa tekniikka hiukan hajosi hapoilla, Jani kertoi.

Jani_SMlahti– Tuuli pyöri sen verran, että takasuoralla oli pieni vastainen. 200m väliaika oli Janilla 22,8, kun suunnittelimme noin 22,3 aloitusta. Hieno kilpailu ja hyvä juoksu joka tapauksessa, komppasi valmentaja Juha Koskela.

Moukarissa tilastosijalta kahdeksan kilpailuun lähtenyt Joni Syrjälä heitti 60,67 ja oli mukavasti kuudes.

Saman sijan otti Reetta Hurske 100 metrillä, aika oli 12,43. Mitaliin jäi eroa 0,13 sekuntia. Finaali juostiin metrin vastatuuleen.

Iltapäivän karsintakilpailuissa Miia Sillman meni heti avaushypyllä yli karsintarajan 580. Tulos 581 oli karsinnan kolmanneksi paras. Reetta Hurskeen 575 oli karsinnan viidenneksi paras, joten naiset lähtevät huomiseen finaaliin hyvistä asetelmista.

Karvisen Joni kiskaisi keihään karsinnassa vain kerran, 67,04 riitti neljänneksi parhaaana finaaliin.

Huominen on mitaliodotusten näkökulmasta hyvä pyrintöläispäivä. Pituuden lisäksi Reettaa juoksee leipälajinsa 100 metrin aidat, Koskelan Jani on 200 metrillä, Lahtisen Roosa 800 metrillä, Joni keihään finaalissa ja Kososen Gabi korkeudessa.

Samaan aikaan Savonlinnassa 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa Sara Jokinen oli 100 metrin neljäs ennätyksellään 12,15 ja Jessi Landström kuudes ajalla 12,50. Sara jäi voittaja Netta Myllysestä 12 sadasosaa ja hopeasta sekä pronssista kuusi sadasosaa.

– Pitää olla tyytyväinen ennätykseen, mutta harmittaa samalla, kun jäin niin vähän mitalista. Lähtö ei ollut mikään tykki, mutta muuten juoksu meni teknisesti ihan hyvin. Huomenna sitten 200 metrille tekemään enkkaa ja ottamaan mahdollisimman hyvä sijoitus, Sara kertoi.

Kuvat ja teksti: tp tiedotus