Alkuviikon yleisurheilukatsaus Tampereelta ja Turusta

Alkuviikosta on jälleen yleisurheilukentillä tapahtunut, kun maanantaina kilpailtiin Tampereen mestaruuskilpailut ja tiistaina useita pyrintöläisiä nähtiin Turussa Kalevan Kisojen esikisoissa.

Maanantain Tampereen mestaruuskisoissa nähtiin yhteensä yli 150 pyrintöläisten urheilusuoritusta. Etenkin nuorten sarjoissa oli punainen väri erittäin dominoiva, kun tulosluetteloa katsotaan.

Aikuisurheilijoiden puolella nähtiin nuorison tapaan hyviä suorituksia useita. Jarkko Järvenpää juoksi miesten 5000 metrillä voittoon ajalla 14.27,68. Jaakko Linnus aitoi 400 metrin aidoissa uuden ennätyksensä 56,32 ollen kilpailun kolmas. 17-vuotiaissa nuori kaksikko Konsta Kankainen ja Eino Perämää juoksivat komeat ennätysparannukset 100 metrillä. Molemmat juoksivat ensimmäistä kertaa alle 12 sekunnin. Naisten puolella kilpailuiden komein suoritus oli ottelija Maria Huntingtonin upea ennätysparannus 100 metrillä. Huntingtonin uusi satasen ennätys on nyt muotoa 11,91.

Tampereen mestaruuskilpailuiden tulokset näet kokonaisuudessaan täältä.

Tiistaina ensi viikon Kalevan Kisojen esikilpailuissa nähtiin Pyrinnön aikuisurheilijoita muutamia sekä naisten, että miesten sarjoissa. Kalle Raitala juoksi selvästi kauden parhaaseensa miesten 400 metrillä ajan ollessa 50,48. Samassa kilpailussa Samuli Losoi paineli matkan aikaan 51,41. Losoi osallistui Turussa myös 100 metrille, jossa aika oli 11,62. 1500 metrillä Julius Mäkinen nappasi omasta kauden parhaastaan yli 4 sekuntia pois ajalla 4.00,12. Kenttälajeissa seiväshyppääjä Jami Siira taivutti 490 ollen kilpailun toinen.

Naisten 400 metrillä Frida Hämäläinen taittoi ratakierroksen aikaan 57,59 ja oli kilpailun kuudes. 1500 metrillä Jemina Forss teki komeasti uuden ennätyksensä 4.35,28 ollen toinen. Kiia Keinonen juoksi myös omaan ennätykseensä ja kuudenneksi ajalla 4.40,28.

Pyrinnön yleisurheilijoita voi bongata kisaamassa tänään Espoon Motonet GP-kilpailussa YLE TV2:lla klo 18:15 alkaen.