Forssan Seura-cupissa menestystä

Tampereen Pyrinnön junnu-urheilijat osallistuivat tiistaina 25.6 Forssassa järjestettyyn Seuracup-kilpailuihin.

Pyrintöläisiä osallistui moneen lajiin ja erittäin hyvin pärjättiin esimerkiksi T11 4x50m, jossa Tampereen Pyrinnön juoksijat Vilma Luontila, Neea Keso, Aina Heikkilä ja Emmi Kallio voittivat viestin aikaan 30,44.

Pyrintö sai myös kaksoisvoiton T11 kiekossa, kun Neea Keso ja Roosa Aulamo heittivät kumpikin henkilökohtaiset ennätyksensä. Keson uusi ennätys on 23,33 ja Aulamon 17,89. Toinen lajivoitto tuli T11 pituudessa, kun Pyrintöläinen Vilma Luontila ponkaisi 4,22.

Hyvin pärjättiin myös T13 4x100m viestissä, jossa Tampereen Pyrinnön joukkueen voittoaika oli 53,54. Joukkueessa juoksivat Krista Lehti, Monamaria Pyhältö, Seela Paavilainen ja Sini Rantala. Joukkueesta Krista Lehti voitti myös T13 60 m ajalla 8,49. Monamaria Pyhältö oli samalla matkalla toinen ajallaan 8,61.

Nea Lento voitti N17 200m ajalla 25,78. Toiseksi lajissa tuli Lotta Alasaukko-oja ennätyksellään 26,77. N17 kolmiloikka päättyi Pyrintöläisten kaksoisvoittoon, kun Emilia Heino hyppäsi 11,38m ja Sanni Lento 11,10m. Sama tapahtui myös N17 kuulassa Saga Vannisen työnnettyä tuloksen 14,32 ja Meri Elomaan 12,74.

Iida Kujanpää voitti T15 seiväshypyn tuloksella 3,10. Kujanpää osallistui myös T15 4x100m yhdessä Helmi Tarkiaisen, Anni Nurmisen ja Vilma Väliharjun kanssa. Tytöt juoksivat viestin voittoaikaan 51,21.

Aleksi Savolainen voitti M17 kolmiloikan hypättyään 13,09. Kolmanneksi lajissa tuli Juho Kahelin tuloksella 11,90. Tulos on myös Kahelinin henkilökohtainen ennätys. Myös M17 kuulassa saavutettiin punavalkoinen voitto, kun Jaakko Linus työnsi uuden ennätyksensä: 12,84.

Kaksoisvoitot saavutettiin P15 100m ja P15 2000m. Eino Perämaa juoksi ajan 12,52 sadalla metrillä ja Ville Väliharju 12,76. Juho Talvitie juoksi voittoon 2000m ajalla 6.46,18, joka on myös Talvitien ennätys, ja Konsta Uuttera saapui maalin toisena ajalla 7.06,35.

Konsta Kankainen voitti P15 seiväshypyn ylitettyään 3,80. Myös P15 4x100m voitto oli Pyrinnön Konsta Kankaisen, Otto Ahosen, Ville Väliharjun ja Eino Perämaan juostessa yhteisaikaan 48,48. Jami Pesonen voitti P13 1000m ennätyksellään 3.19,07.

Viestien juhlaa jatkui P13 sarjassa, missä 4x100m voitettiin ajalla 54,88. Joukkueessa juoksivat Niklas Piirainen, Jesse Riissanen, Tobias Syrjä ja Jami Pesonen.

P11 4x50m viesti voitettiin joukkueella Nooa Hyvärinen, Aarni Elomaa, Noel Piirainen ja Aatos Forss. Poikien voittoaika oli 30,99. P11 kiekossa saavutettiin kaksoisvoitto, kun Aarni Elomaa heitti ennätyksensä 27,39 ja Eelis Hartikainen kiskaisi 19,57. Nooa Hyvärinen pinkoi P11 60 metrillä voittajaksi ajalla 9,27.

Seuracup on jaettu kolmeen sarjaan: A, B ja C. Sarjat on järjestetty niin, että alle 10.000 asukkaan paikkakuntien seurat kilpailevat A-sarjassa, alle 10.001- 35.000 asukkaan kaupungit kilpailevat B-sarjassa ja sitä suurimmat paikkakunnat C-sarjassa, jossa myös Tampereen Pyrinnön urheilijat kilpailevat.  Tällä hetkellä Tampereen Pyrintö on C-sarjan neljännellä sijalla 15819 pistetuloksella.

Seuracupin kaikki finaalit järjestetään lauantaina 31.8.2019. Superfinaalissa kilpailevat piirikisoissa seitsemän parhaan joukkoon asettunutta seuraa. Huomioon otetaan kaikkien kolmen sarjan osallistujaseurat. Tänä vuonna finaalijärjestäjinä toimivat seuraavat urheiluseurat ja heidän kuntansa: Seinäjoen Seudun Urheilijat, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu, Imatran Urheilijat ja IF Åsarna.