Kausi 2022-2023

Yleisurheilukausi käynnistyy vuosittain täydellä teholla aina koulujen syysloman jälkeen. Useisiin ryhmiin voi kuitenkin tulla mukaan missä vaiheessa kautta tahansa. Katso alta lisätietoja kauden 2022-2023 tarjonnasta.

Ympärivuotisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi Tampereen Pyrinnön yleisurheilujaosto tarjoaa vuosittain monipuolista kesätoimintaa kaiken ikäisille. Esimerkiksi urheilukouluja ja matalan kynnyksen kilpailuita järjestetään niin lapsille kuin aikuisillekin, reippaille nuorille puolestaan tarjolla on töitä kesätoiminnan ohjaajina.

Kesän 2023 tiedot päivittyvät kesätoiminnan sivuille

5-7-vuotiaille

Pyrintö järjestää perheen pienimmille monipuolista yleisurheilukoulua myös talvikaudella (lokakuu – toukokuu).

Katso tarkemmat tiedot talven 2022-23 urheilukoulusta ja ilmoittaudu mukaan!

8-13-vuotiaille

8-11-vuotiaiden juniorivalmennusryhmien kausi alkaa lokakuussa, koulujen syysloman jälkeen (viikolla 43) ja jatkuu seuraavan vuoden syyskuuhun. Mukaan voi kuitenkin liittyä myös kesken kauden!

8-11-vuotiaiden juniorivalmennusryhmillä on harjoituksia kaksi kertaa viikossa. Kilpailukaudella ryhmät osallistuvat myös monipuolisesti eri lajien kisoihin (mm. hippokisat ja pm-kilpailut). Perusajatuksena on monipuolinen liikkuminen sekä perusliikunnan huomioiminen.

Katso kauden 2022-23 juniorivalmennusryhmät ja ilmoittaudu mukaan!

12-13-vuotiaiden valmennusryhmien toimintakausi alkaa lokakuussa, koulujen syysloman jälkeen (viikolla 43) ja jatkuu seuraavan vuoden syyskuuhun. Valmennusryhmissä harjoitellaan monipuolisesti keskimäärin 3 kertaa viikossa ja tärkeänä osana harrastusta on monipuolinen kilpaileminen eri yleisurheilulajeissa (mm. pm-kilpailut, seuraottelut).

Katso 12-13-vuotiaiden valmennusryhmien lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan!

12-13-vuotiailla on myös mahdollisuus harrastaa yleisurheilua rennosti ja monipuolisesti kaksi kertaa viikossa 2011-2008-syntyneiden tyttöjen ja poikien yleisurheiluryhmässä. Yleisurheiluryhmän monipuolinen perusliikkuminen sopii mainiosti niin toisen lajin rinnalle kuin ainoaksi liikuntaharrastukseksi.

Yleisurheiluryhmän talvikausi on alkanut syyskuussa. Mukaan ryhmään voi ilmoittautua myös kesken kauden, yleisurheiluharrastuksen voi aloittaa missä vaiheessa kautta tahansa! Yleisurheiluryhmästä on myös mahdollista siirtyä oman ikäluokan valmennusryhmään, mikäli yleisurheiluinnostus iskee toden teolla. 

Katso lisätietoja yleisurheiluryhmän talvikaudesta ja ilmoittaudu mukaan!

Pyrinnön juoksukoulu kutsuu mukaan kaikki vuosina 2013-2010 syntyneet juoksusta innostuneet nuoret urheilijat!

Juoksukoulu sopii lisäharjoitteeksi niin yleisurheilun, suunnistuksen, hiihdon kuin palloilulajien harrastajille tai juoksusta muuten innostuneille lapsille ja nuorille. 

Mukaan ryhmään voi ilmoittautua myös kesken kauden, juoksuharrastuksen voi aloittaa missä vaiheessa kautta tahansa!

Katso juoksukoulun lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan!

14-17-vuotiaille

14-17-vuotiaiden valmennusryhmien toimintakausi kestää lokakuusta seuraavan vuoden syyskuuhun. Valmennusryhmissä harjoitellaan monipuolisesti keskimäärin 4-5 kertaa viikossa ja tärkeänä osana harrastusta on monipuolinen kilpaileminen eri yleisurheilulajeissa (mm. pm-kilpailut, seuraottelut, SM-kilpailut).

Katso kauden 2022-23 valmennusryhmien lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan!

14-15-vuotiailla on myös mahdollisuus harrastaa yleisurheilua rennosti ja monipuolisesti kaksi kertaa viikossa 2011-2008-syntyneiden tyttöjen ja poikien yleisurheiluryhmässä. Yleisurheiluryhmän monipuolinen perusliikkuminen sopii mainiosti niin toisen lajin rinnalle kuin ainoaksi liikuntaharrastukseksi.

Mukaan ryhmään voi ilmoittautua missä vaiheessa kautta tahansa! Yleisurheiluryhmästä on myös mahdollista siirtyä oman ikäluokan valmennusryhmään, mikäli yleisurheiluinnostus iskee toden teolla. 

Katso lisätietoja yleisurheiluryhmän talvikaudesta

Kestävyysjuoksuryhmä 2008-2004-syntyneille

Marraskuussa aloittanut kestävyysjuoksuun suuntautunut ryhmä on suunnattu n. 15–19- vuotiaille (s. 2008–2004).

Ryhmä harjoittelee yhdessä kolme kertaa viikossa. Osa treeneistä tehdään yhdessä Pyrinnön saman ikäluokan suunnistajien kanssa. Harjoitusten luonne on juoksuharjoittelussa, johon kuuluvat eri pituiset vetoharjoitukset, juoksutekniikka, voima sekä lihaskunto.

Katso kestävyysjuoksuryhmän lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan!

Yli 16-vuotiaille

Valmennus yli 16-vuotiaille

Yli 16-vuotiaiden kilpaurheilijoiden valmennus tapahtuu joko ryhmissä tai yksittäisten valmentajien johdolla.

Yli 16-vuotiaiden kausimaksut kaudella 2022-2023:

  • 2005-2001-syntyneet:
    • 700 euroa
  • 2000-syntyneet ja vanhemmat:
    • joko kausimaksu 600 euroa (sis. valmennuksen)
    • tai toimintamaksu 480 euroa (ei sisällä valmennusta)

Tiedustelut & seuranvaihdot: jari.kataja(a)pyrinto.fi

Kestävyysjuoksuryhmä 2008-2004-syntyneille

Marraskuussa aloittanut kestävyysjuoksuun suuntautunut ryhmä on suunnattu n. 15–19- vuotiaille (s. 2008–2004).

Ryhmä harjoittelee yhdessä kolme kertaa viikossa. Osa treeneistä tehdään yhdessä Pyrinnön saman ikäluokan suunnistajien kanssa. Harjoitusten luonne on juoksuharjoittelussa, johon kuuluvat eri pituiset vetoharjoitukset, juoksutekniikka, voima sekä lihaskunto.

Katso kestävyysjuoksuryhmän lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan!

Aikuisille

Huippu-urheilu

Pyrinnössä urheilee useita maamme kärkiurheilijoita. Pyrinnön huippu-urheilua koordinoi erillinen huippu-urheilutiimi.​

Tiedustelut: elisa.hakanen(a)pyrinto.fi

Tampereen Pyrintö tarjoaa monipuolisia yleisurheiluryhmiä myös aikuisiällä. Tarjolla on niin aikuisten kilpailuihin tähtääviä valmennusryhmiä kuin muutaman kerran urheilukoulujakin, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

Kauden 2022-23 tiedot löydät Aikuisurheilun sivuilta!