Pyrinnön junnujen kisareissu Göteborgiin

Pyrinnön yleisurheilujuniorit toteuttivat kesän kilpailumatkan kesäkuun viimeisellä viikolla Ruotsiin. Ullevin stadionilla Göteborgissa järjestettiin Världsungdomsspelen kilpailut. Osallistujamäärä kohosi kolmen päivän mittaisessa kilpailussa peräti 3340 osallistujaan ja lajisuorituksia kertyi 8200.
Pyrinnöstä matkassa oli 47 kilpailijaa lisättynä seitsemällä valmentajalla ja huoltajalla. Menestystä nähtiin mukavasti ja ennen kaikkea omat ennätykset kirjattiin useassa lajissa uusiksi.

Saku kaksoismestari
Kuulantyönnön ja keihäänheiton suorituspaikat olivat Pyrinnön 12-vuotiaan Saku Laineen hallintaa. Saku nappasi nimiinsä molempien lajien voitot. Kuulan voittotulos kirjattiin lukemiin 12.50 ja keihään 45,90, mikä on uusi kisaennätys. Monipuolisuudesta kertoo myös se, että Saku sijoittui 60 metrin finaalissa hienosti viidenneksi 8,44.IMG_3414

”Olen erittäin tyytyväinen kisasuorituksiini. Varsinkin keihäs oli hyvä, kun sain parannettua ennätystäni noin 1,5 metriIMG_3343ä. Oli hieno kokemus päästä kilpailemaan Ullevin stadionilla, jutteli hyvätuulinen Saku.”
12-sarjassa vahvaa osaamista näyttivät myös Venla Väliharju sijoittuen tyttöjen 60 metrin aidoissa hienosti hopealle aikaan 9,90 ja Nuutti Mustalahti juosten poikien sarjassa 600 metrin pronssille ajalla 1.43,02.

Olivialle ja Fridalle hopeaa
Pyrinnön mitalisaldoa kasvattivat 14-sarjan Frida Hämäläinen ja Olivia Ben Khalifa. Frida sijoittui 15-sarjan 300 metrin aidoissa hopealle erittäin kovalla ajalla 43,90. Aika on Suomen 14-sarjan tyttöjen kaikkien aikojen tilastokakkonen.
Aitojen lisäksi Frida selvitti tiensä pituuden finaaliin ja taisteli hienosti kärkisijoituksista myös korkeudessa.
Olivia aitoi 80 metrin aidoissa hopealle tuloksella 11,97.  Aitojen lisäksi tytön saaliina olivat nelostilat pituushypyssä (509) sekä 80n metrin sileän IMG_3358juoksussa 10,47.Frida

Kilpailijoita kahdestatoista eri maasta

Världsungdomsspelen keräsi jälleen ison määrän kansalaisuuksia yhteen kolmeksi päivää. Osallistujia ilmoittautui mukaan kahdestatoista eri maasta. Kilpailuiden järjestelyistä vastaa ÖIS Friidrott. Kilpailuissa nuorin sarja on 12-vuotiaat ja lajitarjontaa on aina yleiseen sarjaan asti.
Pyrintö toteutti kilpailureissun Göteborgiin kolmatta kertaa. Yhteiset bussimatkat, laivaylitykset sekä tutustuminen Göteborgin kaupunkiin ja Lisebergin huvipuistoon olivat Ullevilla kilpailemisen lisäksi reissun kohokohtia.02-karkkivoittajat