Pyrintö kovin tavoittein Kalevan kisoihin

Pyrinnöstä lähtee Porin Kalevan kisoihin yhteensä 22 urheilijaa. Vaikka kaksi viime hetken takaiskua tulikin, tavoitteena on olla parhaiden seurojen joukossa.

– Valitettavasti Saarikosken Juhon selkävaiva ja Helinin Suvin kyynerpäävamma estävät heidän osallistumisensa. Todella harmi urheilijoille, sillä molemmat ovat muuten erinomaisessa kunnossa. Realistinen tavoite on silti 7-9 mitalia ja 60-70 Kalevan maljan pistettä, sanoo valmennuspäällikkö Lauri Hollo.

Vuosi sitten Kuopiossa mukana oli 26 urheilijaa, saldona kolme mitalia, 11 pistesijaa ja 56 Kalevan maljan pistettä.

Tilastojen perusteella vahvimmilla on Utriaisen Sanni, joka on naisten keihään ykkösenä tällä hetkellä. Heitto kulkee ja ilo on palannut naisen mieleen.

Jani Koskela pitää 400 metrillä tilaston kärkiaikaa tuloksella 48,28. Taistelusta tulee todella tiukka, sillä 39 sadasosan sisällä on koko tilastojen TOP9. Kakkosmatkallaan 200 metrillä Janin 21,36 on tilaston nelosaika.

Ja jos on tiukkaa 400 metrillä, niin on 800 metrilläkin. Laakson Jaakko on tilastojen kuudes ajalla 1.51,84. Ylivoimaisen tilastoajan juosseen Ville Lampisen takana on kahdeksan miestä 1,3 sekunnin sisällä. Pakkaa sekoittaa sekin, että Lampinen oli viikko sitten Joensuussa A-erän huonoin suomalainen. Ja se, että mukana on myös kiriherkkä Niclas Sandells, jolla ei ole tilastoaikaa tältä kaudelta.

Erittäin mielenkiintoista on nähdä Järvenpään Jarkon vauhti perjantaina 10 000 metrillä ja sunnuntaina 5000 metrillä. Vaikka Jarkolla on ollut ongelmia, mitali on täyttä realismia etenkin 10 000 metrillä.

Kiekkorinkiin paluun tehnyt Komulaisen Tanja on parantanut kisa kisalta. Kauden paras on nyt 53,15, jolla irtoaa kolmas sija tilastoissa.

Jussi Viidan kesä on ollut toistaiseksi hankala. Hän kilpaillut vasta kolmesti ja edellinen kisa oli juhannuksena Superliigassa. Kauden paras on 214, kun tilastokärkeä pitää nuori Samuli Eriksson tuloksella 217. Jussi on tilaston kakkonen.

reetta_aitoHurskeen Reetta on pika-aidoissa tilaston kolmonen ajalla 13,44. Kakkosena oleva Matilda Bogdanoff on kuitenkin alle kymmenyksen päässä. Landströmin Jessi on tilaston kahdeksantena, joten on hyvä mahdollisuus, että finaalissa nähdään kaksi pyrintöläistä.

Bergiuksen Jere on seipään tilastoissa viides tuloksella 525. Tiukkaa on, sillä Eemeli Salomäen kärkitulos on 545, sitten tulee kaksi 535 miestä ja yksi 530. Ja Jeren takana on kaksi 520 hypännyttä.

7-ottelussa Pyrinnöllä on vahva kolmikko. Miia Sillman on ennätyspisteillään 5540 tilaston kolmonen, Oksasen Ellu kuudes (5250) ja Huntingtonin Maria seitsemäs (5214).

Haapalan Heta on noussut humauksessa pituuden kansalliseen kärkeen. Kesän paras tulos 600 on tilastoissa kuudes. Kaksi hyppääjää edellä on vain neljän sentin päässä.

Teksti: tp tiedotus