Painonnostokurssit nuorille

Tampereen Pyrinnön lasten ja nuorten punttikoulu

Harvalla urheilijalla on käytössään liikaa räjähtävää voimaa – painonnosto täydentää erinomaisesti lajikohtaista harjoittelua. Painonnosto on oikeassa ohjauksessa turvallinen laji (ks. mm. Lihastohtori). Tutkimusten mukaan nuoret urheilijat hyötyvät monilajiharjoittelusta ja riittävän ajoissa aloitettu punttikouluharjoittelu auttaa murrosiän alkaessa nostamaan harjoittelun intensiteettiä turvallisesti, kun tarvittavat tekniikat osataan jo suorittaa oikeaoppisesti. Tee siis järkevästi ja ilmoita lapsesi punttikouluun taitavaan ohjaukseen!
Punttikoulu aloittaa syyskauden keskiviikkona 1.9.2021 kello 17-18 Nääshallin painonnostosalilla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Harjoituksissa käydään läpi painonnostolle lajinomaisia harjoituksia, joiden tavoitteena on oppia oikeaoppinen ja turvallinen tempauksen ja työnnön tekniikka. Sekä tempaus, että työntö liikkeinä ovat ns. moninivelliikkeitä, joiden harjoittelu on omiaan tukemaan urheilijan hermotusta, kehonhallintaa, keskikropan tukilihaksistoa ja ylipäätään käyttökelpoista voimantuottoa.
Jos nuorella on taustaa voimaharjoittelusta muiden lajien kautta, on mahdollista edetä pidempään harrastaneiden ryhmään yksilöllisesti melko nopeaankin tahtiin.
Instragramissa voi käydä tutustumassa toimintamme tunnelmiin: Tampereen Pyrintö, Painonnosto (tp.painonnosto).
Harjoituksien sisällöt mukautetaan harjoittelijan ikään / kehitysvaiheeseen sopiviksi. Punttikouluun hakeutuvien lasten ja nuorten ikärakenne on ollut noin 11-17v. Syyskauden hinta on 75€ – kaksi kertaa voi käydä tutustumassa ilman kuluja.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut pauli.vuorinen( a t )fimnet.fi.
Lihastohtorin blogin juttu lasten ja nuorten voimaharjoittelusta: https://lihastohtori.wordpress.com/2016/06/29/lasten-ja-nuorten-voimaharjoittelu/