Tankovoimistelu

Tankojumppaa Kuortaneen Urheiluopistolla

Rajoitukset rajoittavat…

The Winter is coming!

Tankovoimistelu jatkuu 16.8.2023 keskiviikkoisin klo 18:30!

Tervetuloa taas mukaan!

Tehoa kuntoiluun ja liikuntaan!

Tankovoimistelu on kaiken ikäisille ja kokoisille sopiva koko kehon liikuntamuoto. Tavanomaisesta kuntosaliharjoittelusta poiketen koko keho on tankovoimisteluliikkeissä mukana.

Fysiologiset vaikutukset
Tankovoimistelun vahvuus on sen monipuolinen harjoitusvaikutus koko tuki- ja liikuntaelimistölle. Sen avulla voidaan kehittää kaikkia fyysisen suorituskyvyn osa-alueita; kestävyyttä, voimaa, nopeutta, liikkuvuutta, taitoa ja tasapainoa. Lihakset kiinteytyvät ja tulevat kestävämmiksi, vahvemmiksi ja elastisemmiksi. Koko kehon liikkuvuus ja liikehallinta paranee. Niska- ja hartiavaivoista, sekä selkävaivoista kärsiville tankovoimistelu on erinomainen liikunta- ja kuntoutusmuoto.

Perustankovoimistelun toteuttaminen
Tankovoimistelua voi toteuttaa kotona tai saleilla. Varusteiksi riittää liikunta-asun lisäksi tankovoimisteluun suunniteltu 1-10 kg:n tanko. Yhdistelemällä eri liikkeitä rakennetaan oma harjoituskokonaisuus. Toistoja yhtä liikettä kohden tehdään pääasiassa 10-20. Harjoituksen suositeltava kestoaika on 30-60 min. Kuorma on sopiva, jos sarjan viimeinenkin nosto tehdään teknisesti oikein.

Tankovoimistelu on myös voimajumppaa
Tankovoimistelua muunnellen voidaan hakea erilaisia harjoitusvaikutuksia. Tekniikan oppimisen jälkeen tanko-voimistelua on mahdollista kehittää edelleen voimajumpaksi. Voimajumpassa on liikenopeutta lisätty. Myös tangon painoa voidaan tarpeen tullen lisätä. Voimajumpan harjoittelu musiikin rytmissä on myös mahdollista. Voimajumpassa on kuitenkin tärkeää huomioida liikkeiden loppuun saattaminen, sillä tekniikka on voimaa. Voimajumppa on suunnattu erittäin hyväkuntoisille. Tankovoimistelussa korostuu venyttävä vaikutus ja voimajumpassa lihaskestävyys ja -tasapaino.

Tankovoimisteluun pääset mukaan
keskiviikkoisin
Nääshallin liikuntasalissa
Klo. 18:30-19:30
Tervetuloa!