Antti Nikkilä Talents kerää Pyrinnön pitkät lahjakkuudet yhteen

Antti Nikkilä Talents on nimenomaisesti pitkille pelaajille kohdennettu, sisäpelin taitojen opettamiseen kohdennettu talent-ryhmä Pyrinnön pelaajille.

 

Ryhmä koostuu 6-10:stä pitkästä 14-20 vuotiaasta pelaajasta, tytöstä tai pojasta. Tarkoitus on, että Pyrinnön tulevaisuuden sentterit harjoittelevat keskenään kerran viikossa kesäkuusta alkaen, myös läpi ensi kauden. Harjoitus on pelaajasta riippuen joko lisäharjoitus tai se korvaa yhden viikon joukkueharjoituksen.

Antti Nikkilällä on suomalaisittain harvinaisen laaja kokemus juuri sisäpelaajana niin Yhdysvaltojen yliopistokoriksessa, ammattilaisena Euroopassa, Susijengissä kuin Korisliigastakin.

– Tarkoitus on opettaa nuorille pelaajillemme paljon muutakin, kuin muutama post-liike tai hook-heitto, lupaa Antti Nikkilä.
– Tarkoitus on antaa pelaajille kokonaisvaltaisesti tietoa mitä erityisasioita pitää pitkän pelaajan ottaa huomioon. Ei vain pelaamisessa, vaan myös kehonhuollossa ja omatoimisessa harjoittelussa. Mutta totta kai hiomme myös paljon lajitaitoja ja henkilökohtaisia ratkaisumalleja eri tilanteisiin, esim. miss-match tilanteiden hyödyntäminen, tai yhtä lailla niistä selviytyminen, voi kaivata eri konsteja kuin joukkuekavereilla, sanoo Nikkilä.
– Lisäksi pystymme moninkertaistamaan toistojen määrän monissa sisäpelaajalle tärkeissä taidoissa.

Pyrinnön nuorten valmennuspäällikkö Jukka ”Kössi” Raja-aho on innoissaan kehitysaskeleesta.
-Kyseessä on ainakin Tampereella uudenlainen konsepti, jossa ohjaamme resursseja tietyn pelaajatyypin tarpeisiin, sanoo Kössi.
– Jatkamme talent-toimintamme kehittämistä entistä konkreettisemmaksi. Uusia panostuksia on luvassa muutenkin kevään ja kesän mittaan.
– Kun oman seuran kasvatti haluaa jakaa erityisosaamistaan junnuille…Tämä on loistava esimerkki seurahengestä, joka Pyrinnössä vallitsee, kiittää Raja-aho Antti Nikkilää.

 

kuva: Matti Koskinen