TAMPEREEN PYRINNÖN NAISTEN JOUKKUEEN RUNKO KASASSA

Tampereen Pyrinnön naisten 1. divisioonan joukkue on sopinut Anna Peltolan, Isabella Kaukopaasin, Ada Hellstenin, Emma Törnblomin, Teresa Seppälän sekä Liisa Taposen kanssa edustuksesta kaudelle 2018/2019. Lisäksi Pyrintö-kasvatti Ella Salminen jatkaa seurassa rinnakkaislisenssin turvin.

Anna Peltola jatkaa punavalkoississa myös ensi kaudella. Viime kauden naisten 1-div. pistekärki Isabella Kaukopaasi (kuvassa oik.ealla) palaa Katajan sinivalkoisista kasvattajaseuraansa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna Peltola aloittaa tulevalla kaudella kolmannen kautensa Pyrinnössä. Vimpelin Vedon 24-vuotias kasvatti tilastoi viime kaudella 4,6/2.6 tehot. Tarkkakätisenä heittäjänä tunnettu Peltola on joukkueen kokeneimpia pelaajia.

”Hienoa että Anna päätti jatkaa pelaamista meillä. Anna on juuri sen tyyppinen aikuispelaaja, jotka ovat meidän ohjelmalle tärkeitä roolimalleja. Hän yhdistää harjoittelun ja opiskelun esimerkillisellä tavalla. Pelillisesti Anna on takakentän 3&D pelaaja – töitä tulemme tekemään vielä hänen pelinjohtajaominaisuuksien kanssa.”, Pyrinnön naisten päävalmentaja Juri Heinämäki kommentoi.

Kaudella 2017/2018 Joensuun Katajaa edustanut Pyrintö-kasvatti Isabella Kaukopaasi palaa myös itärajalta kotikaupunkiinsa. Viime kaudella koko sarjan korintekijätilaston ykkösnainen tuo nopeudellaan mielenkiintoisen elementin Pyrinnön peliin.

”Isabella on harjoitellut koko kesän erittäin hyvin! Hänellä on ominaisuudet olla sarjan parhaimpia pelaajia joka ilta. Hän ei pelkää kontakteja ajaessaan korille ja on parantanut niin kolmen pisteen heittoaan kuin myös syöttövalikoimaansa. Issu tulee olemaan iso pala meidän menestyksen kannalta.”

Ada Hellsten siirtyy Tampereelle Forssasta. Aiemmin Forssan Alussa pelannut Hellsten aloittaa ensimmäisen kautensa naisten 1. divisioonassa.

”Ada on minulle tuttu pelaaja omilta Forssan ajoiltani. Hän on erittäin hyvä harjoittelija, joka kärsi viime kaudella loukkaantumisista. Naisten 1. divisioona tulee olemaan hänelle hyvä sarja saada enemmän vastuuta sekä päästä jälleen hyvään kuntoon ja tavoitella urallaan kovempia saavutuksia. Nyt on tärkeintä saada terve kausi alle.”

Aikuispelaajien lisäksi seuran omat juniorit Emma Törnblom, Teresa Seppälä ja Liisa Taponen jatkavat Pyrinnössä. Nuorten maajoukkuekokemusta omaavat WU19-ikäiset pelaajat pelaavat tulevalla kaudella pääsarjanaan naisten 1. divisioonaa.

”Emma, Teresa ja Liisa ovat hienossa tilanteessa. He pääsevät mittaamaan tasoaan naisten sarjassa isossa roolissa, mutta pelaamaan myös WU19-pelejä silloin kun tarvitaan itseluottamusbuustia. Isoin juttu kuitenkin on, että pääsemme yhdistämään heidän aamu- ja iltaharjoittelun”, myös Tampereen Urheiluakatemian koripallolinjan valmentajana toimiva Heinämäki kertoo.

Ella Salminen ottaa isoja askelia pelaamalla rinnakkaislisenssillä sekä Pyrinnössä 1-divaria ja FoA:ssa Korisliigaa.

 

Myös kesällä sarjatasoa ylemmäksi naisten Korisliigaan siirtynyt Ella Salminen jatkaa Pyrinnön väreissä rinnakkaislisenssin turvin. Kasvattajaseurana Pyrintö haluaa olla nuoren pelaajan kehityksessä mukana vielä pidempään.

”Ellan kanssa lähdettiin jo toukokuussa työstämään mahdollisuutta saada rinnakkaislisenssipaikka naisten Korisliigasta. Hänen elämäntilanteeseen ja motivaatioon sopii erinomaisesti paketti mikä pystyttiin FoA:n kanssa sopimaan. Ella on ottanut urheilijana isoja harppauksia ja on aivan mielettömän hienoa seurata hänen kehittymistään.”

Kesällä naiset ovat harjoitelleet yhdessä WU19-joukkueen kanssa. WU19 osallistuu oman sarjansa karsintoihin tavoitteenaan SM-sarjapaikka, jonka lisäksi Pyrintö pelaa myös WU17 SM-sarjaa. Naisten joukkue lähtee parantamaan omaa tulostaan edellisiin kausiin verrattuna.

”Kesäharjoitukset ovat sujuneet erinomaisesti. Meillä on ollut jatkuvasti salissa hyvin väkeä ja tekeminen on ollut laadukasta. Ennen kesää tulleet lopettamiset ja loppukesän siirrot vaikeuttivat hieman kokonaisuutta, mutta yhteistyö WU16-joukkueen kanssa mahdollistaa ettemme joudu rasittamaan pelaajia liikaa.”

Pyrintö on jalkauttamassa pelaajapolkustrategiaa tyttöjen ja naisten puolelle. Harjoitusten ja pelien suhteen halutaan painottaa tulevaisuudessa enemmän harjoittelua ja tukea kokonaisvaltaisemmin urheilijana kehittymistä. Myös kentän ulkopuolisten tukipalveluiden parantaminen on ollut kesän tärkeimpiä asioita.

”Olemme saaneet fysiikka- ja fysioterapiapuolelle ammattilaisia ja myös koripallopuolelle osaamista on lisätty merkittävästi. Taustoilla tehdään koko ajan pieniä siirtoja sitä varten, että pelaamme tulevaisuudessa naisten Korisliigaa. Hyviä asioita on tapahtunut ja kun saamme vielä paremmin hyödynnettyä Tampereen opiskelijapotentiaalin ja oman laadukkaan juniorityön, niin pystymme vaikka mihin.”

Pyrintö neuvottelee parhaillaan vielä uusien pelaajien kanssa ja naisten edustusjoukkuetta täydennetään vielä muilla WU19-joukkueen pelaajilla.

 

Lisätiedot:

Juri Heinämäki, naisten päävalmentaja

puh. 040-5316321

juri.heinamaki(at)pyrinto.fi