VILKAS KORISKESÄ HUIPENTUU DELFIN BASKET-TURNAUKSEEN

Helteinen kesä on ollut pyrintöläisittäin aktiivisen toiminnan täyteinen. Varsinaisesta off- seasonista ei todellakaan voida puhua, vaikka sarjat ovatkin olleet tauolla. Säät suosivat ulkokenttien käyttöä, mutta paljon oli myös järjestettyä toimintaa.

Pyrinnön joukkueet ovat harjoitelleet pitkin kesää, kukin omalla rytmillään. Osa aloitti uuden kauden jo toukokuun puolella ja pitivät taukoa joukkueharjoituksista heinäkuun alussa. Jotkut ikäluokat ovat harjoitelleet juhannuksesta lähtien. On myös niitä ryhmiä, ainakin mineissä, joilla harjoituksia on ollut koko kesän ajan ja pelaajat ovat voineet määrittää taukonsa henkilökohtaisesti.

Joukkueen omien harjoitusten lisäksi Pyrintö on järjestänyt olosuhteita ja mahdollisuuksia omatoimiseen harjoitteluun entistä enemmän.  Tänä kesänä Open Gym oli auki koko kesän ja kaikkina arkipäivinä. Päivittäin Sammon keskuslukiolla kävi heittelemässä ja pelailemassa 15-50 eri-ikäistä junnua sulassa sovussa.

Lisäksi Pyrintö järjesti A- ja B-ikäisille ohjatut aamuharjoitukset Pyynikin palloiluhallissa 3 päivänä viikossa aina kesäkuun alusta heinäkuun loppuun asti. Harjoitusten teemana oli henkilökohtaisen taidon parantaminen ja valmentajina toimivat ensi kauden talent-valmentajamme Sami Toiviainen, Damon Williams ja Antti Nikkilä sekä Juri Heinämäki. Ohjatut harjoitukset vetivät paikalle 10-30 pelaajaa päivästä riippuen.

Viime viikonloppuna B- ja C-junnut suuntasivat perinteiselle yhteisleirille Kisakallion Susi Training Centeriin.
Peräti 140 pyrintöläistä vietti pitkän viikonlopun perjantaiaamusta sunnuntai-iltaan tiukan reenin, ryhmäytymisen ja uuden oppimisen merkeissä. Leiri oli erinomainen osoitus siitä kuinka fiksuja, motivoituneita ja urheilullisiin arvoihin sitoutuneita pelaajamme ja valmentajamme ovat.

Kesän aikana lukuisat pelaajamme ja valmentajamme ovat olleet mukana muiden järjestämissä koristapahtumissa ja leireillä, jotkut ulkomaita myöten. Lähes joukkueelliset nuorempia pelaajiamme olivat mukana Susi All Stars tapahtumissa. Vähän vanhemmissa, varsinaisessa maajoukkuetoiminnassa, on ollut useampia pyrintöläisiä mukana.

Kuva: Vesa Koivunen
Teresa Seppälällä oli kiireinen ja hieno kesä.                                                                                      Kuva: Vesa Koivunen

 

Kesä huipentuu ensi viikonloppuna (3.-5.8.) järjestettävään Delfin Basket -turnaukseen Tampereella.  Vilkas kesä muuttuu sen myötä vielä vilkkaammaksi syksyksi.

Syksyllä koripallojaoston toiminnassa starttaavat jo viime kaudelta tutut Heittoklinikka, joka on avoin kaikille,  sekä erikseen valituille pelaajille talent-harjoittelu. Lisäksi vammoista toipuville pelaajille tulee uutuutena viikoittainen rempparyhmä, jossa saa ohjeita ja tukea toipumisajan harjoitteluun.

Pyrinnön järjestämistä kesän harjoitusmahdollisuuksista voi lähettää palautetta, ja kenties uusia ideoita, valmennuspäällikkö Jukka ”Kössi” Raja-aholle, niin ensi kesänä yritetään parantaa entisestään.
Samoin talvikaudesta voi lähettää toiveita ja ajatuksia, miten voisimme koripallojaoston puolesta auttaa pelaajiamme entistä paremmin.

Yhteystiedot:  jukka.raja-aho@pyrinto.fi  tai puh. 0400833058

Kisakallion leirille matkustettiin peräti 140 hengen voimin, 3:lla bussilla.