Naisten 1. divisioonan välierissä vastakkain Pyrintö – BC Nokia

Naisten 1. Divisioona aloittaa suomalaisen koripallokentän odotetut pudotuspelit. Välierät ja finaalit pelataan paras viidestä ottelusarjalla, jonka jälkeen divarin mestari, ja nousija Naisten Korisliigaan, on selvillä. Runkosarjan voittaja Tampereen Pyrintö saa vastaansa rakkaan paikallisvastuksen BC Nokian.

Runkosarjaa dominoinut Pyrintö oli sarjan paras joukkue niin pisteissä, syötöissä, tehokkuudessa, 2p%, hyökkäyslevypalloissa kuin riistoissa. Eniten parannettavaa löytyi vapaaheitoista, joissa tilastojen valossa Pyynikin Pimut olivat sarjan heikoin joukkue. Pyrintö hävisi runkosarjassa ainoastaan yhden ottelun, ja kahdessa pelissä voittomarginaali jäi alle 10 pisteen. Keskimääräisesti Pyynikin Pimujen voittomarginaali oli 30 pistettä ottelua kohden.

Sarjassa neljänneksi sijoittunut BC Nokia oli runkosarjan tarkin joukkue kolmen pisteen heitoissa, sekä vapaaheitoissa. Nokia voitti runkosarjassa kaksitoista ottelua ja hävisi kuusi. Keskimäärin Näädättäret olivat kahdeksan pistettä vastustajiaan parempia. Keskinäiset ottelut Pirkanmaalaisten kanssa päättyivät Pyrinnön voittoihin. Joulukuun alussa Pyynikillä kotijoukkue vei ottelun 95-66, ja tammikuussa Nokialla Pimujen voittolukemat merkattiin 73-50.

Nokian joukkueesta voi nostaa muutaman erinomaisen heittäjän seurattaviksi. Tuulia Timo 18,9 pistettä, Johanna Timperi 17,3p sekä Mona Luoto 11,3p per ottelu, heittävät kolmikkona keskimäärin 20 kolmen pisteen heittoa ottelussa, ja sisään sujahtaa melkein kahdeksan. Näiden heittäjien vapaat heitot pitää Pimujen puolustaa minimiin. Sisäpelaajana Näädättärillä hyökkäyslevypalloja kahmii Sanni Salonen 8,8p/8,4r. Pyrintöläisille erittäin tuttu valmentaja Denis Kucevic johtaa joukkuettaan kovalla intensiteetillä, ja on varautunut varmasti uusilla kikoilla puolustus- ja hyökkäyspäähän.

Koko kauden uusia ratkaisijoita esitelleen Pyrinnön tehokkain on ollut sisäpelaaja Liisa Taponen 14p/9r. Hyökkäyspään ratkaisijoina on myös kunnostautuneet Teresa Seppälä 13,4p sekä Léa Delaplace 12,5p keskiarvoilla. Emilia Anttila on pyörittänyt peliä 4,5 syötön keskiarvoilla. Puolustuspelin erikoisosaajat Sanni Lepola, Emma Törnblom, Iina Mäkelä, Heli Poikela, Aino Lampinen ja Jemina Vidgren ovat valmiita pitämään Nokian heittokoneet nuhteessa. Tinna Rantalainen sekä Viivi Mäkinen tuovat penkiltä korintekoa ja kovuutta.

Pyrinnön Päävalmentaja Juri Heinämäki kommentoi ottelusarjan alla. ”Nokia on meille varsin mieluinen play-off vastus! Fiilistä ja yleisöä saadaan varmasti otteluihin, olemme pystyneet Nokian tällä kaudella jo kolme kertaa voittamaan, eikä siitäkään ole haittaa, että Nokian Palloiluhallille on sopiva matka Tampereelta. Pelillisesti tärkeää on, että pystymme kontrolloimaan Näädättärien hyökkäämistä koko kentän mitalla. Timo, Timperi, Luoto sekä Kalin ovat erittäin vaarallisia siirtymätilanteissa, jos puolustus on organisoitumaton. Omaan hyökkäämiseen pitää löytää tasapaino ja sopiva flow, millä löydetään joukkueelle paras mahdollinen heittopaikka. Viime vuoden huhtikuusta on kuitenkin näitä pelejä odotettu, ja töitä tehty, joten luotan Pimuihin – he ovat valmiita!”

Otteluohjelma:

Tampereen Pyrintö – BC Nokia                      Torstai 12.3. kello 18.30 Pyynikin Palloiluhalli

BC Nokia – Tampereen Pyrintö                      Sunnuntai 15.3 kello 18.30 Nokian Palloiluhalli

Tampereen Pyrintö – BC Nokia                      Keskiviikko 18.3 kello 18.30 Pyynikin Palloiluhalli

*BC Nokia – Tampereen Pyrintö                   Perjantai 20.3 kello 18.30 Nokian Palloiluhalli

*Tampereen Pyrintö – BC Nokia                   Maanantai 23.3 kello 18.30 Pyynikin Palloiluhalli

*Tarvittaessa

 

Pyrintö BC Nokia
82.1 pistettä per ottelu 74.7 pistettä per ottelu
51.9 levypalloa per ottelu 47.6 levypalloa per ottelu
20.3 syöttöä per ottelu 19 syöttöä per ottelu
18.9 menetystä per ottelu 19.9 menetystä per ottelu
15.8 riistoa per ottelu 11.2 riistoa per ottelu
100.7 tehokkuus per ottelu 85.2 tehokkuus per ottelu
47.2 2P% 41.6 2P%
29.2 3P% 31.3 3P%
58.3 FT% 73.8 FT%

Kuva: Jani Virolainen