Reetta Kanadan vuosien jälkeen takaisin Pyrintöön!

Pyrintö on solminut kautta 2024-2025 koskevan sopimuksen kasvattajaseuraansa palaavan Reetta-Sofia Tulkin, 24, kanssa.

Reetta teki korisliigadebyyttinsä Pyrinnössä jo vuonna 2016 ja pelasi sen korisliigaa myös Peli-Karhuissa ja Catzissa vuosina 2018-2020. Pyrinnön noustua takaisin korisliigaan kaudeksi 2020-2021, Reetta tilastoi ilman ulkomaalaisia pelanneessa joukkueessa keskimäärin 10 pistettä per ottelu. Reetalla on uratilastoissaan myös yhteensä 31 maaottelua WU16-, WU18- ja WU20-joukkueissa.

Reetta opiskeli ja pelasi Kanadassa kolmen vuoden ajan Brandonin yliopistossa, joka pelaa korkeimmalla kansallisella sarjatasolla. Kaudella 2023-2024 Brandon sijoittui sarjassa häntäpäähän, mutta Reetta oli joukkueensa kärkipelaaja tilastoiden 13,4 pistettä, 5,8 levypalloa ja 2,4 syöttöä per ottelu.

Päävalmentaja Petteri Molenius iloitsee Reetan paluusta Tampereelle. -Hienoa saada oma kasvatti takaisin Pyrintöön. Reetta on jo tasonsa osoittanut pelaaja Korisliigassa ja sen jälkeen hän on pelannut kolme hyvää kautta Kanadan yliopistosarjassa. Reetta tuo joukkueeseemme monipuolista osaamista etenkin hyökkäyspään pelaamiseen ja uskon että hän tulee olemaan tärkeä pelaaja meille tulevalla kaudella.

– Kiva palata takaisin kasvattajaseuraan hyvän valmentajan valmennukseen, Reetta itse kommentoi. Toivottavasti voin auttaa joukkuetta menestymään ja tuoda jotakin uutta kentälle. Nähdään Pyynikillä!

#pyrintö #munseura #aina