Eläkeliiton valtakunnalliset suunnistusmestaruuskilpailut Tampereella 24.-25.8.2021

Eläkeliiton valtakunnalliset suunnistusmestaruuskilpailut järjestetään 24.-25.8.2021 Tampereella Tampereen Pyrinnön suunnistusjaoston toimiessa kilpailujen järjestäjänä.

 

Ratamestarin lausunto

Tampereen Kaupin liikuntapuisto tarjoaa mielenkiintoisia ja haastavia suunnistustehtäviä kaikille. Kaupissa on kaikkea mitä suunnistusmaastolta voi odottaa, korkeuseroja, pienipiirteistä maastoa, polkuja nopeaan etenemiseen ja mielenkiintoisia rastipisteitä. Radoilla voi käyttää varmempaa rastinottoa tukeutuen alueen lukuisiin reitteihin tai sitten haastaa itseään enemmän ottamalla suoremman reitinvalinnan.

Alueella on paljon polkuja ja kaikkia niistä ei ole merkattu karttaan. Kauppi on tamperelaisten takapiha, jossa uusia polkuja syntyy koko ajan erilaisten ulkoilijoiden toimesta. Täällä liikkuu pyöräilijöitä, koiran ulkoiluttajia, sienestäjiä ja muita ulkoilmasta nauttijoita. Muista ottaa muut huomioon omaa suoritusta tehdessäsi.

Maasto on paikoin kivistä ja näin loppukesällä märkyys tekee osan kallioita liukkaiksi. Maltti onkin monessa paikkaa valttia. Loppukesällä on myös näkyvyys rajoitetumpaa kuin alkukesästä, joten hyvä ja tarkka kompassin käyttö kannattaa.

Viestiradat on tehty suhteellisen pienelle alueelle. Tämän vuoden erikoisuutena on pariviesti, suunnistajat käyvät samassa maastossa kahteen kertaan. Viestimaasto on hyvin pienipiirteistä ja sama rastipiste näyttääkin ihan erilaiselta toisesta suuntaa lähestyessä. Alueella on paljon rasteja, muista tarkistaa koodi!

Malttia, tarkkoja suuntia ja mukavaa suunnistusta toivottaa

 

Ratamestari Aapo Liponkoski