Ratamestarin mietteitä – nro 2

Tämä kevät on ollut poikkeuksellinen. Lumi ei haitannut kartoittamista. Polkuja on ajettavuuden kannalta paranneltu ja kunnan miehet ovat hoitaneet kaatuneet puut. Kaiken pitäisi siis olla valmista.

Mutta.

Koronan kurjuudessa joudumme odottamaan, voidaanko kilpailut pitää ajallaan vai ei. Nyt näyttää kuitenkin lupaavalta. Suunnistusliiton terävimmät kynät valmistelevat ohjeita, millä kilpailijat pysyvät erossa toisistaan. Pyöräsuunnistuskilpailuissa tämä ei varmaan aiheuta ongelmia. Katsojat mahtuvat Kaupin megalomaaniselle pesäpallostadionille. Kilpailijat ruotivat maaliin tultuaan reittiä, karttaa ja omaa suoritustaan kahden metrin turvaetäisyydeltä.

Kaupin pysukartta ja vaativat radat ovat valmiina. Muutamaa aivojen lepohetkeä lukuun ottamatta, joutuu kilpailija suunnistamaan pidemmilläkin rastiväleillä. Kaupin maasto vaatii sekä fyysisesti että henkisesti. Pääsarjojen radoilla ei rohkeudestakaan ole haittaa. Nyt ei tarjoilla neulaspolkua, vaan kalliota, juurakkoa, singletrackia sekä vauhdikasta latupohjaa. Tähän kilpailuun ei Jopolla ole asiaa. Uskallan kuitenkin luvata, että ajoittaisista röllipoluista huolimatta Kauppi soveltuu pyöräsuunnistukseen hyvin. Ajaminen on hauskaa ja suunnistustehtävät mielenkiintoisia. Olen tavalliseen tapaan pyrkinyt siihen, että tunkkaamiselta vältytään.

Jos ja kun voimme kilpailut järjestää, on luvassa ikimuistoinen pyöräsuunnistusviikonloppu. Varatkaa matka ja majoitus. Ilmoittautuminen avautuu heti, kun kilpailun järjestämiselle saadaan raamit valmiiksi.

Tavataan Tampereella

Markku Rissanen
Tampereen Pyrintö