Pyrintö päätti Marraskuun lopun tuplakierroksen kahdella voitolla

 

Pyrintö sai hienon päätöksen Marraskuulle, kun joukkue voitti viikonlopun tuplakierroksella Forssan lisäksi Kotkan Peli-Karhut Pyynikillä lukemin 88-84.

Ensimmäinen jakso oli Pyrinnön huikeata hallintaa. Joukkue pelasi itsevarmasti ja upotti lähes kaikki heitot sisään Veera Välimaan ja Jessica Schrollin huikealla tykityksellä. Jakso päättyi Pyrinnölle 36-25. Toisella jaksolla Kotka sai juonesta paremmin kiinni ja Pyrinnön korintekotahti luonnollisesti hiljeni hieman verrattuna huikeaan ensimmäiseen jaksoon. Tämäkin jakso meni kuitenkin Pyrinnölle lopulta 22-20. Kolmas jakso oli kotijoukkueelle synkkä ja Pyrinnön heitot ja myös syötöt kolisivat etenevässä määrin johonkin muualle, kuin mihin ne oli tarkoitettu. Jakso päättyi Peli-Karhujen hyväksi 11-18 mutta Pyrintö säilytti edelleen johtonsa ensimmäisen ja toisen erän korieron turvin.

Neljäs erä eteni jännittävissä merkeissä ja näytti jopa hetken siltä, että Pyrintö on menettämässä pelin hallinnan ja myös johtonsa Kotkalle. Kun peliä oli jäljellä vajaa viisi minuuttia, niin Tuulia Timon huikea 3 pisteen heitto antoi Pyrinnölle vielä tarvittavan lisävaihteen Tämän jälkeen myös Veera Välimaa ja Jessica Schroll onnistuivat tärkeissä korintekotilanteissa. Kun peliaikaa oli jäljellä noin minuutti, niin Meral Bedretdin upotti tärkeän 3 pisteen heiton, jonka jälkeen Peli-Karhut joutui turvautumaan aikalisään. Tämä ei auttanut, vaan Meral Bedretdin upotti uudestaan 3 pisteen heiton ja viimeinen niitti peliin oli naulattu.

Pyrintö_Peka_loppu

Veera Välimaa (21) on vauhdissa ja Natasha Thames (32) sekä Keira Peak (1) katsovat. Kuva: Mikko MJ Pitkänen.

Kommentit, Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö)

Oli aika pitkä ja pimeä Marraskuu. Tuli tappioita ja ei menty oikeastaan pelillisesti ja joukkueena eteenpäin ollenkaan. Viikko sitten Lappeenrannan reissun paluumatkalla puhuttiin, että halutaanko me oikeasti jatkaa näin. Se oli ihan ok. Saman verran me siellä hävittiin, kun siellä muutkin häviää mutta ei siinä kellään kauhean kivaa ollut. Todettiin, että pitää mennä joukkueena eteenpäin. On harjoiteltu hyvin ja saatiin siitä kiva kiitos kahdella voitolla. Nämä auttavat meitä tavoitteessa, joka on sarjassa säilyminen. Joukkueen on aika vaikea pelata, jos pelinjohtaja pelaa huonosti. Nyt Meralin presenssi on ollut ihan erilaista kuin mitä vähään aikaan. Hän sai kovan iskun päähän Espoossa ja toipuminen on kestänyt, joten hän on ollut alavireinen. Toinen tekijä on se, että Veera Välimaa on pystynyt harjoittelemaan monta viikkoa jo hyvin ja ehjästi. Se alkaa näkymään pelaamisessa. Schroll silloin kun tuli, niin pelasi pari huikeata matsia, sitten pari vaisumpaa ja nyt pari ihan maagista matsia. Tämä voitto tuli todellakin ihan joukkueena. Tuulia Timo teki korisliigauransa ensimmäisen kolmosen ihan suhteellisen tärkeään paikkaan. Menihän tämä aika suojuoksuksi tämä pelaaminen. Pelikarhujen pelitempo on tässä liigassa ylivoimainen.

Meral Bedretdin (Takamies, Pyrintö)

Me ollaan menty aika paljon eteenpäin tässä viikon aikana. Oltiin joukkue tänään. Oltiin valmiina pelaamaan. Koko matsia ei voi pelata samalla tahdilla kuin pelattiin kaksi ensimmäistä erää eli melkein kaikki heitot meni sisään ja näin. Pelattiin joukkueena. Silloin kun oltiin hyviä, niin oltiin tosi hyviä. Ja sitten kun oltiin huonoja, niin oltiin tosi huonoja. Tästä mennään eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa.

Katso tilastot ja muut kommentit täältä