Pyrintö vs. Huima käynnistää kotipelipainotteisen Tammikuun

Naisten Korisliigan kevätkauden ensimmäiseen peliin lähdettäessä Pyrintö on mukavassa neljän voiton voittoputkessa, kun joukkue on kaatanut edellisissä peleissään Forssan Alun, Kotkan Pelikarhut, Turun Riennon ja viimeisimpänä Hyvinkään Pontevan.

Pyynikillä Lauantaina klo 17 pelattavassa pelissä vastassa on Äänekosken Huima, joka on sarjataulukossa kolmantena edellään ainoastaan Catz Lappeenranta ja Peli-Karhut Kotkasta. Pyrintö on sarjataulukossa sijalla seitsemän tasapisteissä Tapiolan Hongan kanssa mutta Hongalla on pelattuna yksi ottelu enemmän kuin Pyrinnöllä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kerran aiemmin (1.11.) Äänekoskella ja silloin Huima oli parempi luvuin 86:81.

p_logo_p

Kommentit, Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö)

Pääsimme ennen joulutaukoa hyvään lentoon ja pelasimme varsinkin hyökkäyspäässä parhaimmillaan erinomaista koripalloa. Nyt takana on kuukauden joulutauko, joten suurimpana haasteena on tuon pelirytmin löytäminen uudestaan. Harjoittelu on monesta syystä ollut hieman rikkinäistä, mutta terveystilanne vaikuttaisi nyt kohtuulliselta. Sivussa on tällä tietoa ainoastaan kapteeni Hurskainen ja hänenkin kohdallaan puhutaan toivottavasti enää viikosta tai parista.

Huima oli myös ennen taukoa sarjan kuumimpia joukkueita voittaen kahdeksasta viime pelistään seitsemän. Viimeisimmissä otteluissa joukkueen pistekeskiarvo on ollut lähes sata. Kotimaiset pelaajat pelaavat erittäin korkealla tasolla jokainen, Kenya Robinsonin tietävät korispiireissä kaikki ja sisäpelaaja Chandra Harris oli nopeudellaan meille viimeksi niin suuri ongelma, että hävisimme Äänekoskella ottelun, josta Huiman voittoputki marraskuussa alkoi. Vahvimmin tahtipuikkoa on kuitenkin heilutellut takamies Michaela Houser, jota ainakin itse pidin oman Jessica Schrollimme ohella yhtenä vahvimmista ehdokkaista jopa kuukauden pelaajaksi joulukuussa. Houserin pysäyttäminen erityisesti avoimella kentällä tulee levypallopelin ohella olemaan yksi ottelun tärkeimmistä asioista.

Viikonloppuna pelataan kaksoiskierros, mutta sillä ei nyt ole tähän otteluun valmistauduttaessa merkitystä. Mennään tilanne ja ottelu kerrallaan, omaan tekemiseen keskittyen. Tauon jälkeiset pelit ovat aina vähän oma maailmansa, mutta se tekee niistä myös tavallaan erityisen mielenkiintoisia.

Seuraavaksi

Viikonlopun tuplakierros jatkuu Pyrinnön osalta vieraspelillä Sunnuntaina 11.1. klo 15, jolloin vastassa on Vimpelin Veto. Tämän jälkeen loppukuukausi etenee Pyrinnön osalta kotipeleillä seuraavasti:

La 17.1. klo 17 Pyrintö vs. Tapiolan Honka
Pe 23.1. klo 19:30 Pyrintö vs. Catz Lappeenranta
Ke 28.1. klo 19:30 Pyrintö vs. Forssan Alku

Leave a Comment