Energinen Pyrintö otti hienon kotivoiton Pyynikillä

Kahden vaisumman pelin jälkeen Pyrinnön naiset nostivat hienosti tasoaan ja joukkue otti tärkeän kotivoiton Lauantaina Tapiolan Hongasta lukemin 73-44. Voiton ansiosta joukkue nousi sarjataulukossa kaksi pykälää ylöspäin kuudenneksi. Ottelun ensimmäinen erä alkoi hieman nihkeästi ja erityisesti Pyrinnön heitot kolisivat rautoihin. Erä eteni Hongan hienoisessa hallinnassa päättyen lopulta vähäkorisesti lukemiin 12-14 Hongalle. Myös toisen jakson alku jatkui Pyrinnön osalta edelleen vaisusti ja pian oltiin tilanteessa 12-20. Kuitenkin Honka otti ensimmäisenä aikalisän, kun kellossa oli jäljellä 2:38. Tästä alkoikin Pyrinnön peli-ilmeen huikea paraneminen. Pyrintö sai aikaan muutaman tärkeän riiston ja sitä kautta onnistumisia myös hyökkäyspäässä ja Honka joutui ottamaan uuden aikalisän tilanteessa 26-27. Tämä ei auttanut, vaan Pyrintö jatkoi korintekoa kovalla itseluottamuksella ja puoliajalle mentiin tilanteessa 34-29.

Puoliajan jälkeen Pyrintö jatkoi energisesti ja tärkeät heitotkin alkoivat upota hieman paremmin, josta esimerkkinä mainittakoon Kaisa Lindin kaksi upeaa kolmen pisteen heittoa. Honka sen sijaan tuntui menettäneen kokonaan pelin alkupuolen varmuutensa ja valmentaja Kimmo Kujansivu joutui turvautumaan aikalisään tilanteessa 54-32. Pyrinnön heitot upposivat myös erän lopun mukavasti ja lopulta lukemat olivat 59-37. Neljännessä erässä Pyrintö karkasi koko ajan kauemmaksi ja Hongan peli oli sekaisin. Viimeinen jakso oli pelkkä muodollisuus ja pelin päätöslukemat olivat 73-44.

Lauantain pelissä Honka ei päässyt pelaamaan aivan täydellä kokoonpanolla, sillä kaksi pelaajaa puuttui ja Jennifer Schlott ei pystynyt pelaamaan enää viimeisessä erässä ollenkaan. Hongan tehokkaimpana toimi joukkueen ainoana kaksinumeroisiin pistelukemiin yltänyt Taru Pekkala (10). Pyrinnöltä vaihtopenkiltä tulleet pelaajat toivat mukavasti energiaa ja onnistumisia peliin. Anni Lehtonen, Tuulia Timo ja Johanna Soppela pelasivat kaikki hienon pelin. Ulkomaalaisparivaljakko Brittany Hedderson (15/8) ja Jessica Schroll (13/12) nakuttivat isoimmat pistesaldot ja Meral Bedredtinin (5/3/6 syöttöä/4 riistoa) johti peliä.

p_logo_p

Kommentit, Kimmo Kujansivu (Päävalmentaja, Honka)

Pyrintö oli erittäin energinen ja aktiivinen, niin kuin on ollut koko kauden kotikentällään ja sitä myöten ansaitsi tänään voittonsa. Meillä oli pikkaisen terveyshuolia ja pelaajat joutuivat pois omilta pelipaikoiltaan. Toisella puolella meidän joukkuepelaaminen hajosi sen johdosta. Meidän täytyy vaan saada pelaajat terveeksi, niin sitä kautta peli paranee. Kuten sanoin, niin Pyrintö oli tänään hyvä ja ansaitsi voittonsa.

Kommentit, Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö)

Paljon tietysti saatiin tasoitusta, että Hongalta puuttui Salmenkivi, Mali ja sitten Schlott loukkaantui. Okei, meillä oli tietysti jo iso johto siinä vaiheessa, kun Schlott loukkaantui. Pitää olla tyytyväinen, että vastustaja jäi 44 pisteeseen vaikka kuka olisi pelaamassa ja siihen, että peli-ilme pysyi kohtuullisen hyvänä. Voitettiin vaikka heitto- ja hyökkäyspeli tökki. Viime viikonloppuna ei saatu penkiltä oikein mitään ja nyt sieltä tuli vahvoja suorituksia Lehtonen, Soppela, Timo ja Keski-Saari. Joukkue voitti.

Seuraavaksi

Honka-pelin jälkeen Tammikuu etenee Pyrinnön osalta kotipeleillä seuraavasti (Huom. pelit alkavat klo 19:30):

Pe 23.1. klo 19:30 Pyrintö vs. Catz Lappeenranta
Ke 28.1. klo 19:30 Pyrintö vs. Forssan Alku

Leave a Comment