Viikonlopun tuplakierroksella vastassa Äänekosken Huima ja Vimpelin Veto

Naisten Korisliigassa on edetty siihen pisteeseen, että Pyrinnöllä on jäljellä enää neljä peliä runkosarjassa. Lauantaina Pyrintö matkaa Äänekoskelle, jolloin vastassa on kovassa vedossa oleva ja sarjan 2. sijaa hallussaan pitävä Huima. Kotisalissaan tällä kaudella ainoastaan kaksi kertaa hävinneen Huiman tehorunko muodostuu vierastyöntekijöistä Chandrra Harris, Michaela Houser ja Kenya Robinson, jotka nakuttavat yhteensä yli 50 pistettä /ottelu.

Sunnuntaina taas vastassa on Pyynikille vierailulle saapuva Vimpelin Veto. Joukkue on kokenut kevätkaudella hieman muutoksia, kun Kenya McBee ei ole enää Tammikuun jälkeen ollut mukana. Vuoden alusta joukkuetta ovat Breanna Salleyn lisäksi vahvistaneet Alexandra Stelfox ja Korinne Campbell. Sunnuntain kotipelistä tekee mielenkiintoisen se seikka, että ottelussa pelaa sarjataulukon perusteella kaksi hyvin tasaväkistä joukkuetta, kun sekä Pyrinnöllä että Vimpelillä on sarjassa takanaan saman verran voittoja (8). Myös joukkueiden koti- ja vieraspelien voittosuhteet ovat täsmälleen samat: Koti 5 voittoa/ 7 tappiota, Vieras 3 voittoa / 8 tappiota. Ottelu Pyynikillä alkaa Sunnuntaina klo 13:00. Tervetuloa kannustamaan naiset voittoon!

Viikonloppuna_tuplakierros

Kuva: Rami Myllymaa

Kommentit, Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö)

Mielenkiintoinen tuplakierros, jonka myötä ratkeaa käytännössä se, voimmeko vielä pelata runkosarjan sijoista 6-7 vai jääkö viimeisille sarjakierroksille panokseksi ainoastaan mahdollinen kahdeksas paikka playoffeihin.

Huimaa vastaan molemmat aiemmat ottelumme ovat olleet numerollisesti tasaisia, mutta emme kuitenkaan ole saaneet heitä vastaan missään vaiheessa puolustuksen stoppeja niin paljoa, että olisimme voineet toden teolla kamppailla voitosta. Huiman ottelusta toiseen takomat pistemäärät todistavat, ettemme ole ainoa joukkue joka tämän asian kanssa on tuskaillut. Kokenut Mervi Nurmi saa joukkueestaan kaiken irti ja Huiman jenkkikolmikko on yksinkertaisesti loistava. Erityisen suuria ongelmia tulevat tuottamaan joukkueen nopea hyökkäys ja levypallopeli sekä takamies Michaela Houserin yksi vastaan yksi-pelaaminen.

Mutta aiemmissakin kohtaamisissa olemme pystyneet Huimaa vastaan omiakin vahvuuksiamme toteuttamaan ja niiden myötä ihan tasaväkiseen kamppailuun, joten sama on tavoitteena nytkin. Jenkkivahvistus Jessica Schroll on ollut viikolla flunssassa, joten mikäli hän ei ihan sataprosenttisessa pelikunnossa lauantaina ole, emme silloin häntä tuossa ottelussa riskeeraa. Sama pätee edelleen polveaan kuntouttavaan kapteeniimme Hanna Hurskaiseen.

Vimpeliä vastaan sen sijaan olemme toistaiseksi pelanneet kaksi erittäin heikkoa ottelua. Urheilullinen Vimpeli on pystynyt puolustamaan meidät pois omasta pelistämme ja juoksemaan meitä vastaan luvattoman monta helppoa nopeaa hyökkäystä. Avauskierroksen kohtaamisessamme lisäksi Breanna Salley oli meille täysin pitelemätön. Nyt on korkea aika päästä omalle tasolle myös Vetoa vastaan ja napata tärkeät sarjapisteet Tampereelle. Tämän suhteen avainasemassa on oman konseptin laadukas toteuttaminen, meidän pelilliset juttumme toimivat kyllä myös Vimpeliä vastaan kunhan vain toteutamme asioita riittävän hyvin.

Viikonlopun jälkeen Pyrinnön ottelut jatkuvat vieraspeleillä seuraavasti:

11.3. Tapiolan Honka vs. Pyrintö

14.3. Catz Lappeenranta vs. Pyrintö

Leave a Comment