URHEILULLINEN ESPOO BASKET TEAM VEI PISTEET PYYNIKILLÄ

Roope Tähkä: “Kaveri pelasi hyvin omilla vahvuuksillaan ja tiedettiin, että he tulevat kovaa. He puolustivat hyvin ja aggressiivisesti ja saivat meidät pois meidän hyökkäyksen flowsta. Ensimmäisellä neljänneksellä meidän siirtymäpuolustus oli järjettömän huonoa ja EBT pääsi tekemään 30 pistettä siihen neljännekseen, jonka jälkeen sitten oltiin 10 pistettä perässä koko matsi.”

1. jakso: EBT aloittaa vahvasti ja Pyrinnöllä on vaikeuksia sekä hyökkäys- että myös puolustuspäässä, jossa erityisesti siirtymäpuolustuksen ongelmat antavat EBT:lle hyviä korintekotilanteita. Tämä näkyy myös ensimmäisen jakson loppulukemissa 18-30.

2. jakso: Toinen jakso etenee pitkälti samalla kaavalla ja vaikka Pyrintö osoittaa lieviä piristymisen merkkejä, niin EBT vastaa heti perään kovalla korilla ja ero pysyy jatkuvasti vähintään kymmenessä pisteessä. Pyrinnön puolustuksen ongelmat jatkuvat ja kun jaksoa on jäljellä alle kolme minuuttia, niin Lotta Aaltonen saa ajaa korille täysin vapaasti Pyrinnön pelaajien ihmetellessä tapahtunutta ja tilanne on jo 29-42. Erän loppu on hieman sekava molemmilta joukkueilta ja EBT päättää ottaa vielä aikalisän, kun kellossa on jäljellä enää 3,7 s. Erä päättyy lopulta 31-44.

3. jakso: Pyrintö on liikkeellä hieman aggressiivisemmalla asenteella, kuin pelin alkupuoliskolla ja vaikka heitot kolisevat helpoistakin paikoista rautoihin, niin ero ei kuitenkaan kasva 11 pistettä isommaksi. Kun jaksosta on jäljellä 2:54, niin Meral Bedretdin pääsee vapaaheittoviivalle ja tilanne on 39:48. Tähän perään tulee kohta lisäpiristystä, kun Adrianne Thomas pussittaa kaksi pistettä ja pääsee vielä vapaaheittoviivalle. Tilanne on 41:48 mutta EBT:n aikalisän jälkeen ero kasvaa taas hieman ja erä päättyy 44:55.

4. jakso: Viimeinen neljännes ei tuo mitään uutta enää peliin ja EBT saa kasvatettua eroa hieman ja ajassa 7:57 tilanne on jo 46:62. Peli on käytännössä ratkaistu viimeistään silloin, kun ajassa 6:47 Lotta Aaltonen pussittaa 3 p. ja tilanne on jo 46:66. Pyrintö turvautuu aikalisään mutta se ei tuo enää mitään muutosta peliin.