Suomi haastaa muut Pohjoismaat Pirkkahallissa

Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan joukkueet kohtaavat Pohjoismaisessa hallimaaottelussa Tampereen Pirkkahallissa lauantaina 8. helmikuuta. Ruotsi on voittanut kolme aiempaa maaottelua vuosina 2011-2013 Suomen sijoittuessa toiseksi ja Norjan kolmanneksi. Tänä vuonna mukana on ensi kerran myös Tanska.
Maaottelun ulkopuoliset oheislajit alkavat kello 11.30, jolloin mm. äskettäin Suomen halliennätystä parantanut Sanna Kämäräinen osallistuu naisten kiekonheittoon. Maaottelun avauslaji naisten pituushyppy alkaa kello 13.20 ja maaottelun ensimmäinen juoksulaji miesten 400 metrin juoksu kello 15.20.

Suomea edustavat kaikki parhaat hallikaudella kilpailevat urheilijamme. Lisäksi joukkueen vahvistuksiksi saapuvat 3000 metrin juoksuun myös kestävyysjuoksijat Jukka Keskisalo ja Oona Kettunen, jotka aloittavat hallikautensa juuri maaottelussa.

Viime kesänä Universiadeissa mitalilla palkittu Hanna-Maari Latvala kohtaa naisten 60 metrillä norjalaisen Ezinne Okparebon, joka on palkittu pronssimitalilla vuosien 2009 ja 2011 Euroopan hallimestaruuskilpailuissa. 200 metrin matkalla Latvalan vastuksena on ruotsalainen Iréne Ekelund, joka viime kesänä voitti 17-vuotiaiden tyttöjen maailmanmestaruuden.

Miesten pituushypyssä kovakuntoisten nuorten suomalaisten Henri Väyrysen ja Arttu Halmelan vastustajaksi saapuu tanskalainen Morten Jensen, joka palkittiin pronssimitalilla vuoden 2011 Euroopan hallimestaruuskilpailuissa. Lisäksi maaottelun ulkopuolella kilpailee eteläafrikkalainen Zarck Visser, jonka ennätys on peräti 832.

Äskettäin ennätyksensä rikkonut nuori Arttu Kangas kohtaa yli 20 metriä kuulaa työntäneet Tanskan Kim Christensenin ja Ruotsin Leif Arrheniuksen. Ruotsia edustavat myös Jamaikalla syntynyt pikajuoksija Odain Rose, Eritreassa syntynyt kestävyysjuoksija Meraf Bahta ja Gambiassa syntynyt seiväshyppääjä Alhaji Jeng, jotka kaikki janoavat mitalia ensi kesän EM-kilpailuissa.

Hallimaaottelun sivut

Teksti: SUL / Mikko Nieminen