Ikipyrintöläinen

Tämä Pentti Kaivosen teksti on julkaistu Pyrintöläinen -lehdessä 3/2021

Tampereen Pyrintö on tarjonnut lukuisia hienoja kokemuksia ja elämyksiä vuosien varrella varmaan meille jokaiselle. Se on voinut tapahtua oman urheilu-uran, toimitsijatehtävien tai nuoremman polven harrastusten tukemisen myötä. Oppia on saatu voittamisesta mutta ehkä elämän kannalta vielä tärkeämpänä tappion ja takaiskujen hyväksymisestä ja siitä nousemisesta.

Kokemuksia on saatu turvallisesti hankkia hyvässä seurassa ja ystävien muodostaman tukiverkoston ympäröimänä. Sen ehkä huomaa parhaiten silloin, jos tapaa vanhan pelikaverin tai on mukana ikämiespalloilussa ja juttu jatkuu vuosienkin jälkeen kuin taukoa ei olisi lainkaan ollutkaan.

Tampereen Pyrintö toimii laajalla sektorilla ja tarjoaa mahdollisuuksia aktiiviseen urheilun seuraamiseen ja seuratoimintaan oman aktiivisemman kauden jälkeenkin. Tampereen Pyrinnön tukisäätiön työryhmässä pohdittiin ko. tarjonnan hyödyntämistä aktiivisesti ja ohjatusti. Syntyi ajatus Ikipyrintöläisyydestä, joka olisi ryhmä, joka aktiivisen vetäjän tai vetäjien toimesta pyrkisi järjestämään ryhmälle tapaamisia säännöllisesti erilaisiin Tampereen Pyrinnön urheilutilaisuuksiin, joihin ei välttämättä oma aktiivisuus aina riitä tai lähtökynnys tuntuu korkealta.

Mahdollisesti toiminnan kehittyessä voitaisiin harkita yhteisiä penkkiurheilumatkoja maaotteluihin, tai esim. koripallon EM-karsintoihin, suunnistuskisoihin tai cheerleading-kilpailuihin.

Toisessa vaakakupissa on toki ollut Tampereen Pyrinnön tukisäätiön varojen kartuttaminen vuosikymmenten kuluessa, jotta 125-vuotias seura voisi viettää aikanaan myös 200-vuotisjuhliaan. Tukisäätiö pyrkii resurssiensa puitteissa tukemaan seuran toimintaa ja jäsenistöä nyt ja tulevaisuudessa. Sen alaisuuteen on perustettu mm. ”kaikille mahdollisuus”- rahasto tukemaan tilapäisen hankalan taloustilanteen yli pääsemistä harrastuksen vaarantumatta.

Tampereen seudun osuuspankin (OP Tampere) kanssa tehtyjen selvitysten perusteella on luontevimmaksi muodoksi osoittautunut henkilökohtainen sijoitusvakuutus, jonka edunsaajaksi kirjataan Tampereen Pyrinnön tukisäätiö. Jokainen joutuu toki näkemään vaivaa sen verran, että tekee sopimuksen pankin kanssa. Sijoitettu summa tuottaa koko ajan tosin markkinoiden ehdoilla ja on mahdollista hätätilanteen yllättäessä myös irtisanoa. Toki summaa voi halutessaan myös kasvattaa.

Kyseisen sijoituksen todistettavasti tehneistä muodostuu numeroitu listaus Ikipyrintöläisistä, jota on tarkoitus ylläpitää ja päivittää säännöllisesti säilyttäen tiedot tuleville polville. ”Tarvittaessa fonttia pienennetään kun nimiä kertyy tarpeeksi”. Lähtökohtana on ollut 500 euron tai mieluiten 1000 euron sijoitus.

Olen itse tehnyt ko. toimenpiteen eli ns. latu on avattu ja ryhmän muodostuminen on alkanut. Tervetuloa mukaan.

Lisätietoja;

pentti.kaivonen@laraoy.com 0400-232196

Pentti Kaivonen 18.10.2021