Tietoa seurasta

Johtava yleisseura vuodesta 1896

Tampereen Pyrintö on perustettu vuonna 1896. Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella, siten, että mahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi kunto-, kilpa- tai huippu-urheilua edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti sekä osallistuisi seuran hallinto-, valmennus- tmv. toimintaan.

Seura on saavuttanut historiansa aikana 27 olympiamitalia. Tunnetuimpia olympiamitalisteja ovat juoksija Ville Ritola, kolmiloikkaaja Ville Tuulos sekä hiihtäjät Hilkka Riihivuori ja Lydia Wideman-Lehtonen.

Seuran nykyisiä huippu-urheilijoita ovat mm. suunnistajat Venla Harju, Saila Kinni ja Elias Kuukka. Yleisurheilussa pika-aiturit Lotta Harala sekä Reetta Hurske, seiväshyppääjä Urho Kujanpää, kestävyysjuoksija Jarkko Järvenpää ja keihäänheittäjä Sanni Utriainen.

Koripallon miesten edustusjoukkue on voittanut Suomen mestaruuden keväällä 2010, 2011 sekä 2014. Miesten koriksen yksi tunnetuimmista pelaajista on yli 600 runkosarjan ottelua pelannut Antero Lehto. Pyrinnössä ovat pelaaneet ja valmentaneet myös Kalevi Tuominen, Jarmo Laitinen, Ismo Niemi, Pieti Poikola, Mikko Koskinen ja Olavi Ahonen.

Tällä hetkellä seurassa on kahdeksan lajia: cheerleading, hiihto, koripallo, mäkihyppy, painonnosto, pikaluistelu, suunnistus ja yleisurheilu.
Historian aikana seuran lajikirjossa on ollut useita lajeja, mm. jääkiekkoa ja pesäpalloa on aikoinaan pelattu Pyrinnön nimissä.

Tampereen Pyrintö on tunnettu suurten kansallisten kuin kansainvälisten tapahtumien järjestäjänä. Lähimenneisyydessä seura on järjestänyt yleisurheilun alle 20-vuotiaiden nuorten MM-kilpailut (2018), yleisurheilun Ruotsi-ottelun kahdesti vuosina (2016,2018), alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut (v.2013), Kalevan Kisat (2008), 19-vuotiaiden EM-kilpailut (2003). Suunistuksessa seura isännöi vuonna 2008 Jukolan viestiä.

Vuosittain järjestettäviin suurtapahtumiin lukeutuvat Tampere Puolimaraton, koripallon kansainvälinen Delfin Basket Tournament, suunnistuksen Grano-games, painonnoston Rönnin-kilpailut sekä yleisurheilun junioreiden suurtapahtuma Tampere Junior Indoor Games.

Tampereen Pyrintö r.y.
y-tunnus 0155615-8
Pyhäjärvenkatu 5 H
33200 Tampere

toimisto(a)pyrinto.fi