Pyrintö dominoi 800 m SM-halleissa

Pyrinnön toinenkin päivä SM-halleissa Rovaniemellä sujui erinomaisesti. 800 metrillä Jaakko Laakso ja Eliisa Räsänen ottivat hopeaa ja Roosa Lahtinen pronssia.SMhallit

Naisten 800 metriä voitti IK Falkenin Karin Storbacka ajalla 2.16,36. Eliisan hopea-aika oli 2.17,73 ja Roosa pronssiaika 2.19,05. Ensimmäiset 400 metriä mentiin kävelyvauhtia, mitalit ratkaistiin viimeisen 200 metrin kirissä.

– Hyvät suoritukset likoilta ehdottomasti. Storbackaa olisi ollut kyllä hankala voittaa yhtään millään taktiikalla, kommentoi Eliisan valmentaja Juha Sainio.

Eliisasta tuli kisojen kaksoismitalisti, sillä eilen hän voitti kultaa 400 metrillä. Roosalle mitali oli aikuisten SM-tason ensimmäinen.

Miesten 800 metrillä käytiin tuima kirikamppailu. Jaakko nousi viimeisellä kierroksella nelospaikalta kolmanneksi ja loppusuoralla jo toiseksi Panu Jantusen ohi. Tuomo Salosen selkäkin lähestyi, mutta espoolainen vei lopulta mestaruuden 0,23 sekunnin erolla. Jaaakon aika oli 1.53,47 eli sadasosalleen sama kuin Helsingissä viikko sitten juniorien SM-halleissa. Siellä niukasti Jaakon voittanut Ville Lampinen jätettiin nyt viidenneksi.

– Vähän jäi hampaankoloon. Jäin hiukan liian kauas viimeisen kierroksen alussa. Voimia oli hyvin jäljellä, mutta ihan ei rypistys riittänyt, Jaakko kommentoi kisan jälkeen.

– Upea veto Jaakolta. Kaveri on tehnyt hallikaudella hienon nousun ihan kansalliseen kärkeen. Tästä on nyt mukava aloittaa peruskuntokausi kohti kesää, Jaakon valmentaja Late Hollo kommentoi.

Tiina Hakanen oli sivulajissaan korkeudessa kuudes tuloksella 173.

Lauri Alasaukko-Oja juoksi mainion 200-metrisen Rovaniemen tiukoissa kaarteissa ja sijoittui seitsemänneksi ajalla 22,89. Finaaliin olisi tarvittu aika 22,60.

Hallikisojen paras seura oli JKU 56 pisteell, Joensuun Kataja kakkonen (34,5p) ja Pyrintö kolmanneksi paras (33p).

Teksti ja kuva: Lauri Hollo