Vuohijoki ennätyksillään EM-kisojen 16. sijalle

Israelin Tel Avivissa ensimmäisiin painonnoston EM-kilpailuihinsa osallistunut Anni Vuohijoki, 25, nosti B-ryhmässä omat ennätyksensä. Sarjassa 69 kg nostanut Anni aloitti kisansa 80 kilon tempauksesta. Ensimmäinen nosto pyörähti liiallisen vedon takia yli, mutta toisella yrityksellä 80 kiloa tuli onnistuneesti. Viimeiseen tempaukseen lastattiin uudet ennätyslukemat 82 kiloa, josta Anni ottikin kisan helpoimman noston.

Työnnön alkuraudoiksi lastattiin kunnioitettavat 100 kiloa. Ensimmäisen noston epävarmuus jatkui kuitenkin työnnöissäkin ja alkuraudan ylöstyönnössä olleen punnerruksen takia nosto hylättiin. Toisella yrityksellä Anni kuitenkin paikkasi virheen ja kisassa oli saavutettu näin myös yhteistulos. Kolmanteen työntöön pyydettiin Annin uudet ennätysraudat 106 kiloa. Taas viimeinen nosto osoittautui parhaimmaksi ja 106 kilon onnistuneen noston turvin Anni otti 16. sijan 188 kilon yhteistuloksella. Sarjan voitti Valko-Venäjän Dzina Sazanavets yhteistuloksella 245 kg (115+130).2014 EWC Tel Aviv, VUOHIJOKI Anni, työntö 106kg

Oman suorituksensa jälkeen pääsi Anni rentoutumaan rannalle auringon paisteeseen ja kastamaan talviturkin Välimeren aaltoihin. Anni kertoo myös valmistautumisen EM-kisoihin sujuneen hyvin työn ja treenien yhdistämisen aiheuttamista haasteista huolimatta. Tämä tietää hyvää tulevaisuutta ajatellen, sillä toiveissa on nähdä Anni arvokisalavoilla vielä useasti.

Teksti: Tiina Elomaa
Kuva: Kari Kinnunen