Markus Koivula hopealle SM22 100 metrillä

Pyrintöläispäivä Seinäjoen 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa sujui hyvin. Kruununa Markus Koivulan hieno 100 metrin hopeaa ennätystään sivuten ajalla 10,68. 

KoivulaKilpailu oli tiukka, sillä Elmo Lakka vei mestaruuden vain 0,04 sekunnin erolla Markukseen. Alasaukko-Ojan Late oli finaalin kuudes ajalla 10,91, mikä jää hänen ennätyksestään vain sadasosan.

-Oli kyllä hyvä juoksu, eikä viikolla hiukan vihoitellut jalka oireillut yhtään. Pahus kun olisi mennyt vielä edes sadasosan paremmin, niin olisi tullut se PB, Markus iloitsi kisan jälkeen.

Muita mitaleja ei tänään tullut, mutta ei niitä oltu enempää ”budjetoitukaan”. Huomenna odotusarvona on viisi mitalia.

Eetu Ehrola avasi kautensa pituudessa ja tulos 673 riitti viitostilaan. Saman sijan ottivat Katja Ala-hakuni seipäässä (320) ja Jaakko Laakso 1500 metriltä (4.08,18). Kalevan kisojen 800 metrin viitonen lähti kisaan oletusarvolla, että kukaan ei lähde vetämään. Kun Ossi Kekki runttasi avauskierroksen 59 sekuntiin, Jaakko oli jo kaukana keulasta. Lopussa hän sääästeli huomiselle päämatkalleen 800 metrille ja juoksi nyt vain pisteet pois, kun mitalisijat karkasivat aikaisessa vaiheessa.

Koskelan Jani oli myös viides 400 metrillä, aika oli tänään 49,95 Pistesijan nappasi myös Lahtisen Roosa, joka oli 400 metrillä seitsemäs ajalla 59,05.

-Ihan hyvä päivä, pisteitä tuli jopa muutama enemmän, mitä olin laskenut. Huomenna täällä on pyrintöläisjuhlat luvassa, sillä 200 metrillä on mukana kivikova kolmikko Koskela-Koivula-Alasaukko-Oja, 800 metrillä Laakso, pituudessa Merika Sumanen, aidoissa Lotta Harala ja Elisa Oksanen, 800 metrillä Roosa Lahtinen ja Ella Suihko. 200 metrillä Kassisen Inkalla on hyvä mahdollisuus finaaliin ja huhujen mukaan Räsäsen Ellakin saattaaa ilmestyä kakkosen viivalle. Huomenna tärähtää laskujeni mukaan ainakin viisi mitalia, valmennuspäällikkö Lauri Hollo lupasi.