Aatu Koponen työnsi 23-vuotiaiden SE:n 142 kiloa

Parkanossa 1.11.2014 pidettyihin Paroonin Puntit XXIV-kilpailuihin Pyrintö lähti 7 nostajan voimin. Kilpailun kohokohta oli Aatu Koposen tekemä nuorten Suomen ennätys sarjaan 69 kg. Tänä vuonna vielä 23-vuotiaissa nostava Aatu lähti rikkomaan Milko Tokolan työnnön Suomen ennätystä 141 kg vuodelta 2010.
Aatu Koponen 142 kgEnnätys meni uusiksi lauantaina, kun Aatu työnsi ensimmäisellä yrityksellään 142 kiloa. Paroonin Puntit oli Aatulle tänä vuonna jo viides kisa, jossa hän pääsi 142 kilon työntöä kokeilemaan. Keskittyminen on ollut vahvasti ennätyksen rikkomisessa: treeni ja kisailu painonpudotuksineen on ollut kovaa. Suorituksen arvoa lisää entisestään se, että Aatu on kuntouttanut itsensä kahdesta olkapääleikkauksesta vuoden 2012 SM-kilpailujen jälkeen.

Tällä hetkellä Aatu valmistautuu Opiskelijoiden MM-kilpailuihin, jotka pidetään 5.–8.12.2014 Thaimaassa.

Aatun 142 kilon työntö on ainoa Pyrintöläisen hallussa oleva nuorten sarjojen Suomen ennätys tällä hetkellä. Aikuisten sarjoissa Pyrintöläisiä Suomenennätysnostajia ovat Jarkko ja Jyrki Welling sekä Antti Everi. Onnittelemme Aatua hienosta suorituksesta ja toivomme menestystä tulevaisuuteen!

 

Teksti: Tiina Elomaa