Pyrintöläiset opiskelijoiden painonnoston MM-kilpailuissa

Suomalaiset painonnostajat viettivät itsenäisyyspäivää ”työn merkeissä” opiskelijoiden MM-lavalla. Thaimaassa käytyjen kilpailujen suomalaisittain suurin ilahduttaja oli Tampereen yliopistossa opiskeleva Pauliina Utoslahti, joka korjaili omaa ennätystään sekä työnnössä että yhteistuloksessa. Alle 58-kiloisissa nostavan Utoslahden uudet ennätyslukemat kirjataan nyt muotoon 71+87 = 158 kg. Sarjan kultamitalit vei kotiyleisönsä nostanut Sukanya Srisurat yhteistuloksella 215 kg. Thaimaalainen on aiemmin tänä vuonna ehtinyt jo voittaa juniorien maailmanmestaruuden sekä aikuisten MM-pronssia.

IMG_8793Koko Suomen neljän nostajan joukkue muodostui Tampereen Pyrinnön urheilijoista. Sijoituksellisesti suomalaisista paras oli jo viidensiin opiskelijoiden arvokisoihinsa osallistunut Jere Johansson, joka sijoittui alle 85 kilon sarjassa kuudenneksi niin tempauksessa, työnnössä kuin yhteistuloksessakin. Aatu Koponen oli 69-kiloisissa yhteistuloksissa kymmenes ja Antti Hyry sarjaa ylempänä kahdestoista.

 

 

 

4. opiskelijoiden painonnoston MM-kilpailut; Chiang Mai, Thaimaa 5.-8.12.2014
Suomen joukkue
Urheilija Sarja Korkeakoulu Seura Urheiluakatemia
Pauliina Utoslahti Naiset -58 kg Tampereen yo Tampereen Pyrintö
Aatu Koponen Miehet -69 kg Tampereen amk Tampereen Pyrintö
Antti Hyry Miehet -77 kg Tampereen amk, valm. 2014 Tampereen Pyrintö
Jere Johansson Miehet -85 kg Tampereen teknillinen yo Tampereen Pyrintö Tampereen UA
Lassi-Pekka Taskinen, joukkueenjohtaja

Koko uutinen ja suomalaisten tulokset OLL:n sivuilla:
http://www.oll.fi/pauliina-utoslahti-ennatyksiinsa-opiskelijoiden-painonnoston-mm-kilpailuissa/

Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISU:n alaisia opiskelijoiden MM-kilpailuja järjestetään joka toinen vuosi lajeissa, jotka eivät kuulu universiadien vakituiseen lajiohjelmaan. Vuonna 2014 opiskelijoiden maailmanmestaruuksista kamppaillaan 29 lajissa. Osallistumisoikeus opiskelijoiden MM-kisoihin on 17-28 -vuotiailla korkeakouluopiskelijoilla tai kisoja edeltävänä vuonna valmistuneilla. Suomalaisurheilijoiden osallistumisesta opiskelijoiden MM-kisoihin vastaa Opiskelijoiden Liikuntaliitto yhdessä asianosaisen lajiliiton kanssa. Vuoden 2015 alusta lähtien Suomen joukkueet universiadeihin ja opiskelijoiden MM-kisoihin nimeää Olympiakomitea.

Jukka Tirri
OLL