Pyrintöläiset iskussa SM-halleihin

Pyrintö saa jalkeille erittäin vahvan edustuksen viikonlopun SM-hallikilpailuihin. Kotikisoissa monellakin urheilijalla on mahdollisuudet mitalisijoille. Viikonloppuna Pirkkahallin SM-areenalla nähdään 21 pyrintöläisurheilijaa henkilökohtaisissa lajeissa, lisäksi 4×300 metrin viesteihin saadaan erinomaiset joukkueet.

– Mielenkiintoinen viikonloppu on edessä, laskujeni mukaan 7-9 mitalia on meille täysin realistinen tavoite, sanoo valmennuspäällikkö Lauri Hollo.

– Ja mikä olisikaan hienompaa kuin päättää viikonloppu siihen, että päästään vetämään 4×300 metrin viestit ykkösporukoilla. Hieno viikonloppu tulossa.

Koskela kovassa iskussaSM-hallit 2015 banner

Jani Koskela on kauden tilastokärki 400 metrillä niin lyhyellä kuin pitkälläkin radalla. Viime viikonloppuna Norjan maaottelussa Jani kirmasi lyhyellä radalla erinomaisen ajan 48,31. Ennalta vahvin vastus tulee Vantaalta, Tähtien kisoissa KU-58:n Ville Lampinen hävisi Janille 0,12 sekuntia.

– Ehkä 400 metriä on se päämatka, siinä tavoitteena uusi ennätys ilman muuta. Sama kyllä 200 metrillä. Kunto on ollut koko ajan nousussa hallikaudella, joten sikäli näyttää oikein hyvältä. Maaottelureissun jälkeen on ollut hieman kurkku kipeänä, toivotaan, että nyt pysyy mies terveenä, Jani Koskela toivoo.

 

Myös Ville Aarnivalan 48,99 ja Lauri Alasaukko-Ojan 49,39 sijoittuvat tilastovertailussa korkealle. Nappionnistumisella kaksikin mitalia on mahdollista.

– Hyvällä fiiliksellä ja sopivan pienellä jännityksellä tässä viikonloppua odotellaan. Tiedossa on kovat kisat ja toivottavasti itsellekin hyviä juoksuja. Kakkonen on tällä hetkellä päämatkana, mutta nelkku tulee siinä sopivasti rinnalla, eli ei haittaa vaikka siinäkin pärjäilisi, 19-vuotias Ville Aarnivala sanoo.

Ville vaihtoi vajaa vuosi sitten kokeneen Juha Koskelan valmennustiimiin, jossa ovat myös Jani Koskela ja Lauri Alasaukko-Oja.

– Juhan valmennuksessa on tullut jonkin verran muutoksia vanhaan, mutta pieni muutos on yleensä vain hyvästä. Mielestäni homma Juhan porukassa toimii hyvin ja treeneissä saa aina sopivaa lisäboostia Janilta ja Latelta, Ville kehuu treenikavereitaan.

Markus Koivulalla hyvä avaus

200 metrillä Jonathan Åstrand (21,10) ja Eetu Rantala (21,32) ovat kovassa vireessä, mutta Jani Koskela (21,55) ei ole tilastoissa kaukana takana. Myös Markus Koivulan hallikauden avaus sunnuntaina Porissa (21,68) lupaa hyvää. Markus juoksee 200 metrin lisäksi viikonloppuna 60 metriä.

– Yhdet startit vasta takana ja Teneriffalla kinnannut takareisi alkaa olla kunnossa. Porissa sain ihan hyvät rytkyt aikaiseksi sunnuntaina, ja kun reisi kesti, se auttaa keskittymään SM-kisoissa vain juoksemiseen, eikä siihen, kestääkö jalka. Tarkoituksena on pystyä pykäämään aikoja vielä kunnolla ja hoitaa sitä kautta hyvät sijoitukset, Markus Koivula pohtii.

– Isommat odotukset on 200 metrin suhteen. Tulostavoitteet ovat sellainen 6,85 60 metrillä ja kakkosella 21,50, Koivula paaluttaa.

Reetta ja Lotta hakevat mitaleja

Yksi kotikisojen odotetuimmista lajeista on naisten 60 metrin aidat, jossa Reetta Hurske ja Lotta Harala pitävät samalla ajalla (8,32) tilaston kakkospaikkaa SE-naisen Nooralotta Nezirin takana. Reetan ennätys ennen tätä hallikautta oli 8,54. Jo avauskisassa tammikuussa syntyi 8,47 ja sen jälkeen Reetta on parantanut joka kilpailussa ennätystään. Sekä Jyväskylä Gamesissa että Norjan maaottelussa Reetta juoksi 8,32. Vieläkö on varaa parantaa?

– Lähden hakemaan mahdollisen tasapainoista juoksua ja samalla uutta ennätystä. En oikein ennätyksen parannuksiin osaa sanoa syytä. Harjoitukset ovat selän kuntouttamisesta huolimatta sujuneet hyvin. Ehkä siinä on suurin syy siihen että ennätykset ovat menneet uusiksi, arvelee Reetta Hurske.

Myös Lotta Harala lähtee hyvällä fiiliksellä kotikisoihin.

– Odotan kokonaisuudessaan hyviä kisoja. Pirkkahalli on hyvä kisahalli ja sinne saa hyvän tunnelman, kun tulee porukkaa katsomoon. Itselleni tämä syksy ja talvi on ollut vaikea. Kuitenkin viime päivinä on alkanut löytyä positiivinen vire. Toivon sen jatkuvan viikonlopulle ja tuottavan hyvän tuloksen. Taistelemaan lähden, Lotta lupaa.

Bergius: laittakaa Urhon nimi mieleen

Seipäässä Suomen tilasto on tasainen. Bergiuksen Jere on kolmantena (510), nuori Urho Kujanpää kymmenes tuloksella 500. Viime vuonna ylirasituksesta kärsinyt Bergius on päässyt jälleen tekemisen makuun.

– Voittoa totta kai lähden hakemaan, vaikka onkin ollut hiukan ongelmia juoksuun rytmityksen kanssa. Toivottavasti saan nyt viikonloppuna kotikisoissa sen juoksun paremmin tulemaan. Paikkana Pirkkahalli on kaikkien seiväshyppääjien mieleen, joten on varmasti tulossa mielenkiintoinen kisa, uskoo Jere Bergius.

Kokenut hyppääjä on seurannut myös nuoren seurakaverinsa Urho Kujanpään otteita seiväskasalla. Urho on nyt ensi kertaa mukana aikuisten SM-tasolla.

– Urho on harjoitellut minun ja Marjaniemen Jounin  kanssa Eskolan Raimon opeilla.  Urhon hyppy alkaa olla oikein hyvässä kunnossa ja mahdollisuuksia on jo nyt mitaleille saakka. Ottelupohjasta on tosi paljon hyötyä tässä lajissa ja Urhon nimi kannattaa kaikkien painaa tarkasti mieleen, sillä veikkaan, että hän tulee jo ihan lähivuosina hyppäämään korkealta, Bergius kehuu nuorta seurakaveriaan.

Laakso ja Toimela mitali- ja ennätysjahtiin

Miesten 800 metrillä Laakson Jaakolla on hallikauden kolmanneksi paras aika, lyhyellä radalla juostu 1.51,99. Ville Lampinen on juossut pitkällä radalla 1.49,92 ja Tuomo Salonen 1.50,71. Kärkitaistelusta on tulossa tiukka ja taktiikkakin ratkaisee paljon, kuten aina 800 metrillä.

– Ilman muuta lähden juoksemaan mestaruudesta ja haastamaan Lampisen Villeä. Jos vauhtia on riittävästi, 1.50 alistuskin on mahdollinen. Ajan suhteen minimitavoitteena olisi valmentaja Late Hollon ulkorataennätys 1.50,95, kommentoi hyväkuntoinen Laakso kisan asetelmia.

Valtteri Toimela lähtee 300 metrin aitajuoksuun myös yhtenä mitaliehdokkaista. Matkaa juostaan sen verran harvoin, että tilastot eivät ihan kaikkea kerro. Hyvää lupaa se, että sunnuntaina Pajulahdessa Valtteri juoksi halliennätyksensä sekä 200 metrillä (23,18) että 300 metrin aidoissa (38,67). Kunto on selkeästi nousussa.

– Luulen että noin 38.3 täytyy juosta mitaliin. SM-kisoissa pärjääminen vaatii aina venymistä ja tällä hetkellä tilastoissa korkealla on paljon nuoria kavereita, joilla saattaa ajoista tippua yhdessä juoksussa paljon. Multa itseltäni myös, kun vain saan hyvän tsempin päälle. Uskon että kotiyleisö auttaa siinä. Joni Vainio-Kailan takana kärki on tosi tasainen, miten vaan voi käydä. Lähden taistelemaan ja juoksemaan parasta juoksuani. Melkeinpä mitalia enemmän lähden tavoittelemaan sitä roimaa ennätykseni parannusta, Valtteri kertoo.

SM-hallien sivut

Teksti: tiedotus