Juho Saarikoski moukaroi ennätyksensä

Pyrinnön 22-vuotias Juho Saarikoski heitti upeasti tänään Kaustisten moukarikarnevaaleilla. Leka lensi peräti neljästi yli 70 metrin ja viimeisellä irtosi ennätys 71,57.Juhon sarja oli todella tasainen, mikä enteilee sitä, että se pitkä piikkikin siellä muhii. Sarjasta löytyivät ennätysheiton lisäksi myös tulokset 71,13, 71,51 ja 70,29. Heittäjä oli itse tyytyväinen päivän kilpailuun.Saarikoski

– Teknisesti tän päivänen oli tällä kaudella parasta. Vähän oli vielä parissa heitossa yliyritystä, mutta pisimmässä heitossa sain hyvin moukarin kiertämään laajasti. Tästä on hyvä lähteä 22-vuotiaiden EM-kisoihin. Uskon että varastossa on vielä pidempää heittoa, Juho kommentoi.

Tallinnassa pidettävät EM-kilpailut ovat Juhon yksi kauden päätavoitteista.

– Mitalin asetin tavoitteeksi tähän kauteen lähdettäessä ja siitä pidetään kiinni.

Juhon tämän päivän heitto riittää EM-tilastossa tällä hetkellä sijaan yhdeksän. Tilastokärki on Iso-Britannian Nick Miller tuloksella 76,97. Tilastojen kolmosena on tuloksella 74,45 Venäjän Valeri Pronkin. Tilastoseiska on Suomen Jesse Lehto (71,89), joten Suomi saa jalkeille erinomaisen EM-ryhmän.

Teksti: TP tiedotus