Pyrintö suunnisti Ungissa hienosti: 1.+2.+8.+13

Ungdomens Tiomila -viesti suunnistettiin Ruotsin Karlborgissa, 300 km Tukholmasta lounaaseen. Pyrintö oli viestien suurin seura yhteensä kahdeksalla joukkueellaan. Matkassa olikin peräti 70 TP:läistä. Menomatkalla pyyhimme matkapölyt kevyellä lenkillä ja Arbogan maauimalan hienoilla ulkoaltailla ja hyppytelineillä.

Perjantai-iltana suunnistetussa 12-sarjan viestissä Pyrinnön 1- joukkue sijoittui hyvin 13:nneksi 110 joukkueen joukossa. Pyrinnön joukkueessa juoksivat Silja Yli-Hietanen, Aapo Liponkoski, Ville Väliharju, Aaro Koskinen ja Veeti Mähönen sekä ankkurina Ilona Tikkakoski.

H18-pojat lähellä voittoa!

Lauantaiaamuyönä klo 03:00 starttasi H18-sarjan 10-osuuksinen viesti. Pyrinnön viesti lähti loistavasti liikkeelle pilkkopimeässä metsässä Taavi Mustajoen, 17 v., tullessa kuudentena vaihtoon vain 15 sek kärjestä. Toisella osuudella Mikko Eerola, 15, tuli viidentenä vaihtoon 1.07 min kärjestä (osuusajoissa Mikko oli 8.). Kolmannella osuudella Konsta Pitkänen, 17, nosti Pyrinnön kärkeen, kun edellä tullut Tullinge hylättiin. Osuusajoissa Konsta oli 5.

Neljäs osuus oli ns. longa dagen, eli melkein valoisa pitkä putkiosuus. Vili Mustonen, 18, tuli kolmantena 2 min kärjestä (osuusajoissa 13.). Viides osuus oli ns. härdelliosuus, jossa sai juosta vaikka kolme juoksijaa, joista nopein lähetti seuraavan osuuden matkaan. Arttu Vesterinen, 16, kiri TP:läiskolmikosta ensimmäisenä ja kiri loppusuoralla parin joukkueen ohi piikkipaikalle. Ossi Järvinen, 18 v. ja Miska Saarnijoki, 16 v., täydensivät hienosti kolmikon. Arttu oli osuutensa nopein, Ossi 2. nopein ja Miska 7:nneksi nopein.

Myös kuudennella osuudella Lasse Viilo, 15, juoksi osuuspohjat (2,7 km, 12:45  min!) ja niin Pyrintö karkasi 2 minuutin johtoon. Myös osuusjohtajahaastattelu sujui Lasselta mallikkaasti!

Seitsemännellä osuudella Juha Lilja, 16, piti piikkipaikan (osuusajoissa 14.) OK Trian oli 3.05 min  perässä. Kahdeksannella osuudella Vili Mähöselle, 15 v. (osuusajoissa 8.) tuli pari virhettä, mutta silti ero kakkoseksi nousseeseen Espoon Suuntaan kasvoi 4 minuuttiin.

Yhdeksännellä osuudella myös Jonne Pitkäselle, 18, tuli pari virhettä (osuusajoissa 9.) ja Espoon Suunnan venäläisvahvistus Kirill Komarov huikealla juoksullaan nosti EsSun lähes 4 min takamatkalta 47 sekunnilla kärkipaikalle.

EsSun ankkuri Lari Pernu ei tehnyt virheitä ja niin hän toi joukkueensa voittajana maaliin. Myöskään Pyrinnön Pyry Mustonen, 18 v. (osuusajoissa 9.)  ei tehnyt juurikaan virheitä ja niin Pyrintö sijoittui hienosti toiseksi 2.23 min kärjestä. Kolmanneksi juoksi MS Parma -5.54 min ja neljäs HS -10.25 min. Näin suomalaisjoukkueet ottivat peräti neloisvoiton!

Tytöt sijalle 8

D18-sarjan viesti starttasi lauantai-aamuna klo 05.30. Pyrinnön 1. joukkueen aloitti Kaisa Haanpää, 15 v. (vaihtosija 20.). Toisella osuudella juoksi Salla Pitkänen, 17 v. (vaihdossa 18., osuusajoissa 15.) ja kolmannella osuudella eli härdellillä juoksivat Ida Jussila, 14 v. (osuusajoissa 2.), Lotta Välkki, 15 v. (3.) ja Ilona Tikkakoski, 12 v. (10.). Vaihtosijana oli 15.

Neljännellä osuudella Saara Yli-Hietanen, 15 v. tuli vaihtoon sijalla 15. oltuaan osuusajoissa 17. Pyrinnön ankkurina Anni Haanpää, 17 v. (osuusajoissa 4.) nosti vahvalla juoksullaan Pyrinnön nuoren joukkueen hienosti 8:nneksi 5.13 min kärjestä.

Viestin voittoon todella rajussa loppukiritaistossa nousi pitkältä takamatkalta viime vuoden voittaja Eksjö, joka on nyt voittanut tyttöjen viestin viimeisen viiden vuoden aikana peräti neljä kertaa. Espoon Suunta oli parhaana suomalaisena 5. vain 29 sek kärjestä. Pyrintö oli toiseksi paras suomalaisjoukkue kahdeksannella sijallaan.

Pyrintö voitti paras seura -palkinnon    

Palkintojenjaon lopussa jaettiin paras seura –palkinto. Pyrintö voitti parhaan seuran tittelin – se olikin peräti 4. voitto 5 viimeisen vuoden aikana!

IMG_4605

Teksti ja kuva: lammikko