Kaksi MM-hopeaa Antti Ojalalle

Ojalan Antin pitkä ja upea hiihtäjän ura sai yhden uuden huipentuman, kun hän saavutti kaksi hopeamitalia FIS Masters World Cupissa, eli veteraanien MM-kilpailuissa Vuokatissa tällä viikolla. Henkilökohtainen hopea tuli torstaina hiihdetyssä henkilökohtaisesta 30km perinteisen tyylin kilpailusta sarjassa M60v. Toisen hopeansa Antti pokkasi Suomen M60 viestijoukkueen jäsenenä, perinteisen avausosuuden viestinviejänä. Perinteisen 10km henkilökohtaisella matkalla Antti ylsi myös neljänneksi.

AnttiMMHenkKoht

Henkilökohtainen yhteislähtökilpailu oli tiukka, sillä Antti jäi voittajalle Suomen Heikki Ruokoselle 5,9 sekuntia, ja voitti kolmanneksi sijoittuneen Norjan Sigvald Öybergin monon mitalla eli 0,1 sekunnilla! Antti kertoi olleensa kärkikolmikosta ainoana liikkeellä pitovoidelluilla suksilla, eli ‘aidolla perinteisellä tyylillä’.

Viestissä Suomen joukkue jäi voittajalle Venäjälle 46 sekuntia, ja jätti Norjan pronssille yli minuutin erolla.

Antin kisareissu oli vaarassa jäädä kokonaan väliin yllättävien selkävaivojen vuoksi, mutta niistä selvittiin sisulla ja kokemuksella. Onnittelut Antille, samoin kuin muille Pyrinnöstä mukana olleille: Rajamäen Tapion kisat pilasi sairastuminen kisapaikalla, mutta Ukkosen Leo hiihti vapaan henkilökohtaisilla matkoilla 55v sarjassa sijoille 14. -16. kovassa kansainvälisessä seurassa.

Kakkukahvit nautitaan kauden päättäjäistilaisuudessa!

Tuloksia