Pyrinnön Tiomilajoukkueet

Kevään viestisuunnistushuipentuma Tiomilaviesti juostaan Ruotsin Nynäshamnissa 28-29.4.2018. Pyrinnön ykkösjoukkueet ovat totuttuun tapaan erittäin vahvoja. Miehissä tavoitteena on viestin voitto.

Joukkueessa on yhdeksän maajoukkuesuunnistajaa nuorten tai aikuisten sarjoista Ruotsin, Suomen ja Sveitsin maajoukkueista. Naisissa neljä juoksijaa viidestä on nuorten tai aikuisten maajoukkueista Suomesta ja Sveitsistä. Molemmat joukkueet ovat nuoria ja nälkäisiä. Naisten puolella Venla Harjun ja Saila Kinnin äitiyslomakevät on antanut mahdollisuuden nuorille maajoukkuesuunnistajillemme nousta ykkösjoukkueeseen.

Naisten ykkösjoukkue on juoksujärjestyksessään Lotta Eerola, Anni Haanpää, Anni-Maija Fincke, Lotta Karhola ja Simona Aebersold. Lotta, Anni ja Simona ovat vielä juniori-ikäisiä mutta silti hyvin kokeneita viestijuoksijoita. Viime vuonna he olivat Pyrinnön Venlojen viestin kakkosjoukkueessa ja ylsivät upeaan nelossijaan. Lotta Eerola ja Anni Haanpää ovat Suomen nuorten maajoukkueessa ja tähtäävät maajoukkuetehtäviin myös tänä vuonna.  Anni-Maija Fincke on juuri maajoukkueuransa jättänyt kovakuntoinen ja taitava suunnistaja. Lotta Karhola on tuoreeltaan valittu  Suomen naisten EM-joukkueeseen. Simona on tänä keväänä juossut juniori-iästään huolimatta Sveitsin aikuisten EM-katsastuskisoja ja on kisojen perusteella valittu Sveitsin naisten EM-joukkueeseen.

Naisten valmentaja Janne Märkälä: “Sailan ja Venlan äitiyslomat vauhdittavat entisestään Joensuu-Jukolassa alkanutta nuorten naisten nousua kärkijoukkueisiimme, ja peräti 11 juoksijaa kolmen naisjoukkueemme yhteensä 15 juoksijasta on vielä juniori-ikäisiä. Ykkösjoukkueessamme on nuoruuden intoa ja ennakkoluulottomuutta, jota tasapainottaa isoja viestejä voittamaan tottuneen Anni-Maijan valtava kokemus. Emme kuulu 10-milan ennakkosuosikkeihin mutta Lotta Karholan ja Simona Aebersoldin erinomainen kevätkunto nostaa odotuksia joukkueen sisällä.”

Naisten joukkue: Lotta Eerola, Anni Haanpää, Anni-Maija Fincke, Lotta Karhola, Simona Aebersold Miesten joukkue: Pascal Buchs, Aleksi Sorsa, Mikko Eerola, Elias Kuukka, Severi Kymäläinen, Anton Kuukka, Otto Simosas, Florian Howald, Aleksi Niemi, Johan Runesson.

Miesten joukkueen esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=rZ0O7mRx5kI

Kestävyysurheilu.fi artikkeli miesten joukkueesta: http://www.kestävyysurheilu.fi/suunnistus/19152-tampereen-pyrinnon-miehet-tahtaavat-voittoon-viikonlopun-tiomilassa-katso-joukkueen-perinteinen-esittelyvideo

Tiomilan kotisivut:https://www.10mila.se/index.php/sv/