Neziri, Hurske ja Kujanpää avaavat kauden Ratinassa

Tampereen yleisurheilun superkesä starttaa lauantaina 26.toukokuuta Ratinassa. Euroopan yleisurheiluliiton seurajoukkueiden Eurooppa-cupin B-ryhmän kilpailu käynnistää Tampereen kansainvälisten huipputapahtumien sarja.

Naisten ja miesten sarjoihin osallistuu Euroopan seurajoukkueita yhteensä kahdeksasta eri maasta. Mukana ovat seuraavat maat: Irlanti, Israel, Hollanti, Luxenbourg, Serbia, Sveitsi,Tsekki sekä Suomi, jolla on viikonloppuna kilpailussa kolme eri joukkuetta.
Suomen miehissä kilpailuihin osaa ottaa järjestävä seura Tampereen Pyrintö ja naisissa Suomen pisteiden puolesta taistelee Jyväskylän Kenttäurheilijat. Tampereen Pyrinnöllä on joukkue myös naisten sarjassa, ns.non-scoring joukkueena.

Neziri, Hurske ja Kujanpää EM-rajan kimppuun
Ratinassa nähdään suomalaisittain mielenkiintoisia kauden avauksia. Aiturinaisista Nooralotta Neziri (JKU) sekä Reetta Hurske (TP) aloittavat kesän kilpailukauden Ratinan Mondolla. Samoin lauantain kilpailu on Pyrinnön seiväshyppääjä Urho Kujanpäälle kauden ensimmäinen. Kaikki kolme urheilijaa lähtevät heti tavoittelemaan elokuussa järjestettävien Berliinin EM-kilpailuiden tulosrajaa.

Naisten 100m aidat juostaan lauantaina Ratinassa klo 16.05 ja miesten seiväshyppy käynnistyy klo 15.20.

Kansainvälisiä menestyjiä Ratinan mondolla
Kilpailuissa nähdään myös maidensa moninkertaisia mestareita.
Miesten kiekonheitossa mukana ovat: Erik Cadée NED, oe 67,30 -2012, Olympiafinaalissa 2012, 19-v. EM-kulta 2003, 7 Alankomaiden mestaruutta sekä Jan Marcell CZE, oe 66,00 -2011, kuulan MM-finaalissa 2015, 22-v. EM-hopeaa kiekossa 2007, 8 Tsekin mestaruutta.

Miesten 100 metrillä saatetaan nähdä hurjaa kyytiä kun Tsekin viime vuoden mestari Dominik Zalesky (10,29) avaa Ratinassa kautensa.

Kilpailu alkaa klo 11.00 ja kestää klo 18.30. Kilpailuihin on vapaapääsy. Järjestelyistä vastaa Tampereen Pyrintö.

Osallistujat on nähtävillä: https://tampereenpyrinto.fi/eccc2018/start-list/

Tiedustelut

Pääsihteeri                                   Elisa Hakanen                              0503520982
Kilpailunjohtaja                           Pasi Oksanen                            0503598303