Hurske hurjassa menossa Joensuussa – olympiaraja rikki

Reetta Hurske paransi ennätystään 100m aidoissa ja alitti Tokion olympiarajan keskiviikkona Joensuun Motonet GP-kisasarjassa.

Hurskeen uusi ennätys kirjattiin 12,78.

Aituri paransi edellistä ennätystään vajaa kaksi viikkoa sitten, kun hän alitti Dohan MM-rajan sadasosalla juostuaan 12,97 Lapinlahdella.

Hurske kertaili eilisen suoritustaan Pyrinnön tiedotukselle seuraavasti:

“Juoksu kulki eilen hyvin. Alkuerä oli jo rentoa tekemistä ja verkkakentällä tuntui hyvältä. Finaali on yleensäkin alkuerää parempi niinkuin eilenkin. Finaalissa sain hyvän lähdön ja loppu tuli jo paremmin. Tiesin olevani kunnossa, mutta rehellisesti sanottuna 12.78 yllätti.”

Hurske on hurjassa ennätyskunnossa. Aituri hätyytteli Dohan MM-rajaa jo useasti tänä vuonna, mutta tuulet eivät suosineet urheilijaa ennen heinäkuuta.

Hurske kuitenkin tiesi alittavansa rajan pian ja Doha olikin nuorelle urheilijalle vain yksi kauden tavoite.

“MM-rajan ajattelin jo ennen kauden alkua olevan vain yksi välietappi. Juoksusta tuli rennompaa MM-rajan tekemisen jälkeen myös henkisesti juoksemisesta osasi eilen nauttia paremmin. Tunnelma ovat toki hyvät sillä Olympiaraja oli tavoitteena tälle kaudelle ja se on nyt saavutettuna. En oikein vielä edes kunnolla tajua mitä eilen tuli tehtyä,” Hurske jatkaa.

Teksti ja kuva: tp tiedotus