Flames edustaa Suomea EM-kilpailuissa 2020!

Naisten edustusjoukkue Flames lunasti paikan tämän kesän cheerleadingin EM-kilpailuihin voittamalla European Cheer Unionin (ECU):n järjestämän European Cheer Leaguen (ECL). EM-kilpailut järjestetään tänä vuonna Italian Veronassa, 3.-5.7.2020.

”Kauan tavoitellut haaveet ja unelmat on käynyt nyt toteen. Kaikki se yhdessä tehty työ näiden vuosien varrelta on nyt palkittu. Upeata päästä tämän joukkueen kanssa nyt EM-kilpailuihin edustamaan seuraa ja Suomea.”, iloitsee joukkueen urheilija Maija Ritonen

ECL-liigassa Euroopan maista tulevat joukkueet kilpailevat mahdollisimman monissa eri maiden ECL-kilpailuissa voittaen mahdollisimman monia joukkueita. Pisteet kertyvät kierrettyjen kilpailuiden ja voitettujen joukkueiden perusteella.  Flames ja Venäläinen naisten joukkue vuorottelivat pitkin vuotta kärkipaikalla ja lopulta päätyivätkin tasapisteisiin. Tasapistetilanteen ratkaisu keikautti voiton kuitenkin Flames joukkueelle.

”EM-kilpailuihin pääseminen on todella hienoa, koska se oli meidän viime vuoden alussa asettama tavoite, että sinne halutaan päästä ja ECL-liiga halutaan voittaa. Tähän tavoitteeseen päästiin ja tottakai siihen ollaan todella tyytyväisiä.  Joukkue oli koko vuoden erittäin sitoutunut harjoitteluun ja EM-tavoitteeseen. Joukkue on myös yhtenäisempi ja taitavampi kuin koskaan ennen. Nyt lähdemme viemään joukkuetta ensimmäiseen yhteiseen EM-kauteen. Kaudesta tulee varmasti yksi hienoimmista ikinä ja töitä tehdään nyt entistäkin kovempaa. On iso askel meille, että päästään viemään tätä toimintaa uudelle tasolle. Upeaa saada tämä joukkue EM-lavalle”, joukkueen valmentaja Laura Karintaus kommentoi.

Suomesta lähtee yhteensä 14 joukkuetta Italiaan kilpailemaan EM-mitaleista. Suomen cheerleadingliitto myöntää edustuspaikat EM-kilpailuihin SM-kilpailumenestyksen perusteella ja Euroopan liitto ECL-liigavoiton perusteella. Flames edustaa Suomea naisten level 6 sarjassa kahden muun suomalaisen joukkueen kanssa.

”Flames joukkue tekee PCT:n ja jopa Suomen historiaa voittamalla ECL-liigan ja ottamalla EM-paikan vastaan. Tämä on joukkueen ja valmentajien kovan työn tulos, mutta myös vanhojen Flames harrastajien, monien valmentajien ja taustahenkilöiden saavutus vuosien pitkäjännitteisestä työstä joukkueen, lajin ja PCT:n eteen. Hienoa, että kymmenen vuoden jälkeen PCT:n urheilijoita nähdään taas EM-kilpailuissa. Nämä naiset raivaavat tietä nyt PCT:n tulevaisuuden huippu-urheilijoille.”, summa lajipäällikkö Anna Sällylä

PCT:n urheilijat ovat aiemmin edustaneet EM-kilpailuissa vuonna 2010 Ruotsissa. Ryhmä kilpaili seka ryhmästunt sarjassa, sijoittuen sijalle viisi.

ECL-liigan tulokset löydät täältä: https://www.cheerunion.eu/competitions/ecl/ecl-rankings/

Joukkue etsii sponsoreita ja tukijoita ensimmäiseen EM-matkaansa! Mikäli haluat olla mukana, ole yhteydessä sähköpostitse: anna.sallyla@pyrinto.fi

Flames PCT