Pyrinnön saldona yhdeksän mitalia

Tampereen Pyrintö järjesti 15.-16.2. aikuisten SM-hallit Pirkkahallissa. Tulokset ja täydet katsomot hellivät yleisurheilun ystäviä pitkin viikonlopun.
Ohessa katsaus Pyrinnön urheilijoiden viikonloppuun.

Daniel Kosonen
Ensimmäisen kisapäivän ensimmäinen pyrintöläis mestari. Daniel hyppäsi 211 ja vei miesten korkeuden SM-hallikultaa.
Kosonen vieraili muutamaan otteeseen kisaviikon aikana toimistolla. Juteltiin hyppypaikan sijoittelusta ja elämästä ylipäätään. Fiksu nuori mies, josta kuulemme vielä paljon.

Urho Kujanpää
Viime heinäkuussa vaikea nilkkavamma on Urholla selätetty. Harjoittelu ja ennen kaikkea kuntoutuminen onnettomuudesta on sujunut hyvin. Sen verran varovainen mies kuitenkin on halunnut olla, että hallikausi hypättiin lenkkareilla. Piikkareiden aika on sitten myöhemmin.
Eikä se niin huonosti mennytkään. Mies taivutti 540 ja kumarsi SM-kultaa. Ihan yksin Urho ei palkintokorokkeelle päässyt, sillä mestaruus jaettiin saman, tasaisen, sarjan hypänneen Tommi Holttisen kanssa.

Miia Sillman
Miia urakoi viikonlopun aikana kolmen lajin verran. Ensimmäisen kilpailupäivän lähes ensimmäisessä lajissa oli Pyrinnön viikonlopun ensimmäinen SM-kulta lähellä. Miia johti naisten pituushyppyä aina ennen kilpailun toiseksi viimeistä hyppyä. Lopulta kuitenkin Anne-Mari Lehtiö vei voiton (614) ja Miia niiasi SM-hopeaa tuloksella 613.
Toisena kisapäivänä korkeus ei Sillmannin mukaan enää ”lähtenyt” ja Miia ylitti 174cm (9.). Viikonlopun päätteeksi Miia uhrautui hienosti juosten kierroksen viestin.

Ville Aarnivala
Aarnivala oli yksi viikonlopun urakoitsijoista. Ensimmäisenä kisapäivänä upea 400 m juoksu ja Villelle SM-pronssia ajalla 48,24.
Toisena kilpailupäivänä Ville urakoi toden teolla. Aamun alkueristä Aarnivala lasketteli hienosti finaaliin. Kisojen toinen henkilökohtainen mitali, SM-pronssia 200 metriltä, kruunasi Villen viikonlopun. Villen uusi ennätys kirjataan 21,55.

Frida Hämäläinen
Sekunnin ennätysparannus SM-halleissa on vähintään semi ok tulos. Alkuviikon kisajärjestelyissä apuna ollut Frida nappasi SM-pronssia 300m aidoissa uudella ennätyksellään 41,83
Vapaaehtoisvastaavana SM-halleissa toiminut Frida äiti Johanna uskalsi tällä kertaa katsoa koko juoksun katsomosta. Aina näin ei ole ollut.
Onnea Frida sekä valmentaja Heini!

Lotta Harala
Upeaa oli nähdä Lotta takaisin radoilla loukkaantumissuman jäljiltä. Finaalissa (jossa oli muuten 4/8 pyrintöläisiä, 5/8 Pyrinnön kasvattia) Lotta aitoi kauden parhaansa 8,28 ja sillä irtosi SM-hopeaa.

Jaakko Lehtilä
Täksi kaudeksi takaisin Pyrinnön punavalkoisiin vaihtanut seuramme kasvatti Jaakko Lehtilä onnistui viikonloppuna hienosti.
Avauspäivänä Jaakko juoksi 400 metrillä ajan 49,49, mikä on miehen uusi ennätys. Varsinainen päämatka, 800 metriä, kilpailtiin sunnuntaina. Upean ja pitkän loppukirin siivittelemänä Jaakko juoksi SM-pronssia ajalla 1.52,75.

Kierroksen viestit
Kilpailuiden päätteeksi juostiin miesten ja naisten 4x300m viestit. Pyrintö jäi ilahduttavan määrän joukkueita matkaan mukaan.
Naiset nappasivat SM-pronssia joukkueella Frida Hämäläinen, Miia Sillman, Alisa Aalto ja Pinja Heinonen. Miesten kovatasoisessa viestissä Pyrinnön ykkösjoukkueen sijoitus oli viides. Joukkueessa juoksivat Joel Turkka, Jaakko Lehtilä, Kalle Raitala ja Ville Aarnivala.
Iso kiitos kaikille viesteihin osallistuneille urheilijoille. Tärkeää tekemistä seuran eteen.

Saga Vanninen
Saga osallistui 60 metrin aitoihin ja sijoittui finaalissa hienosti viidenneksi uudella ennätyksellään 8,48.

Suvi Helin
Suvi takerteli jokseenkin kuulan alkukierrosten kanssa ja sai kahden yliastutun kierroksen jälkeen finaalikierroksille riittävän tulokseksi. Lopulta Helinin kisan parhaaksi kirjattiin viidennen kierroksen tulos 13.60 ja sillä tällä kertaa 5.sija. ”Olisi pitänyt työntää paikaltaan” – kommentti kertoi Helinin tyytyväisyydestä kilpailuun.

Olivia Mäkinen
Pituushyppääjä Olivia Mäkinen ponkaisi 569, jolla irtosi hienosti SM-hallien kahdeksas sija. Olivia osallistui myös 60 metrille, kellottaen alkuerissä ennätyksensä 7,78.

Pinja Heinonen
Pinja osallistui viikonlopun aikana ratakierroksen (300m) aitoihin sekä 4x300m viestiin. Viestimitalin lisäksi Pinja suoriutui omasta henkilökohtaisesta lajistaan ennätyksen arvoisesti. Pinjan uusi 300m aitojen ennätys kirjataan 44,49 ja sillä irtosi SM-hallien 12.tila.

Reetta Hurske
Varmasti yksi toisen kilpailupäivän odotetuimmista lajeista oli naisten 60 metrin aitojen finaali. Hurske pisteli alkuerissä nopeimman ajan (8,08) vakuuttavalla juoksulla. Finaalissa odotettiin jopa uutta Suomen ennätystä. Hetken kaikki luulimme, että ensimmäisellä päästään matkaan, kunnes lähettäjän pyssy puhui toistamiseen. Hurske ulos finaalista.

Lisää pyrintöläisiä
Useat Pyrinnön nuoret urheilijat saavuttivat SM-halleihin vaadittavat tulosrajat ja pääsivät näin nauttimaan SM-hallikasteesta omissa kotikisoissaan.

Jami Siira lähestyy viiden metrin rajaa. SM-halleissa Siira taivutti seipäässä 495 ja sijoittui hienosti yhdeksänneksi.

Vilma Väliharju juoksi 60 metriä upeasti ennätyksekseen 7,81. Ilona Luoma juoksi 60metrin alkuerissä ajan 7,95.
Olivia Ben Khalifa kellotti 60 metrin alkuerissä ajan 7,73. Olivia pääsi myös 60 metrin aidoissa finaaliin. Alkuerissä Olivia juoksi aidat 8,57. Mutta finaalissa juoksu pysähtyi ensimmäiseen aitaan.

Kiia Keinonen on päässyt hyvään hallivireeseen. Aikuisten SM-halleissa hän sijoittui 10. naisten 800 metrillä. Sijoitus tuli uudella ennätyksellä 2.15,60.

Kasperi Valonen aitoi 300m aidat aikaan 41,37.
400 metrille osallistuivat myös Joel Turkka ja Kalle Raitala. Molemmat juoksivat erinomaisesti: Turkka 50,34 ja Raitala 51,58.

Miesten 2. ja 3. joukkueet 4x300m viestissä:
Pyrintö 2. (9.): Aleksi Savolainen, Kalle Lahtinen, Kasperi Valonen ja Jere Haapalainen
Pyrintö 3. (11.): Juho Kahelin, Eino Perämaa, Antti Sainio ja Jouko Juntunen

Naisten 4x300m viesti:
Pyrintö 2. (9.): Kiia Keinonen, Jemina Forss, Venla Väliharju ja Jenna Saarilahti

Teksti: tp tiedotus
Kuvat: Veijo Ilomäki